Administraţia Naţională a Penitenciarelor (ANP) arată că, până în prezent, în rândul persoanelor private de libertate nu sunt cazuri de îmbolnăvire cu virusul SARS-CoV-2. În unităţile ANP se află 20.453 de deţinuţi. Totodată, în rândul angajaţilor a fost confirmat un singur caz, la Penitenciarul-Spital Dej.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
"În considerarea multiplelor măsuri cu caracter de prevenţie adoptate la nivelul unităţilor subordonate Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor, vă informăm că, până la acest moment, în sistemul penitenciar nu se înregistrează cazuri de îmbolnăviri cu virusul SARS-CoV-2 în rândul persoanelor private de libertate", a transmis, sâmbătă, ANP.
 
Sursa citată arată că au fost luate măsuri preventive şi se asigură aplicabilitatea imperativelor Decretului privind prelungirea stării de urgenţă pe teritoriul României.
 
"În ceea ce priveşte actualul context religios, prin raportare la constrângerile situaţiei epidemiologice, subliniem că Administraţia Naţională a Penitenciarelor aplică şi susţine măsurile de menţinere a legăturii persoanelor custodiate cu mediul de suport, prin utilizarea, la nivel maxim, a posibilităţilor de comunicare la distanţă (suplimentarea dreptului la comunicări online, majorarea duratei şi numărului de convorbiri telefonice) şi de informare (prelungirea intervalului de difuzare a semnalului TV)", a adăugat ANP.
 
De asemenea, în vederea respectării demnităţii umane, administraţiile locurilor de deţinere facilitează transmiterea slujbelor religioase, atât prin valorificarea infrastructurii disponibile la nivelul unităţilor subordonate (înregistrarea şi difuzarea acestora prin studiourile TV cu circuit închis/staţiile de radio-amplificare), cât şi prin extinderea posibilităţilor de a urmări transmisiunile din grila programelor de televiziune recepţionate. În acelaşi temei, se asigură distribuirea unui meniu îmbunătăţit, prevăzut pentru sărbătorile pascale.
 
Intervenţiile de suport psihosocial, informaţional şi de consilere, dar şi măsurile igienico-sanitare îşi menţin continuitatea, astfel ca persoanele custodiate să beneficieze de un mediu de detenţie conform.
 
"În ceea ce priveşte priveşte personalul angajat, vă comunicăm faptul că sistemul penitenciar raportează un singur caz confirmat pozitiv, la Penitenciarul-Spital Dej (situaţie comunicată public în data de 08.04.2020, de autorităţile competente). Ca urmare a derulării anchetei epidemiologice, testele efectuate celorlalţi angajaţi ai unităţii au relevat rezultate negative", a menţionat ANP:
 
Conform sursei citate, întreg personalul unităţilor subordonate beneficiază de echipamente de protecţie şi materiale igienico-sanitare şi aplică metodologia de prevenţie stabilită la nivel de sistem.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.