Administraţia Naţională a Penitenciarelor (ANP) anunţă că a fost semnat contractul pentru proiectarea Penitenciarului Berceni, cu 1.000 de locuri şi că, în vederea realizării obiectivelor prevăzute de Acordul - cadru de împrumut dintre România şi Banca de Dezvoltare a Consiliului Europei, în perioada 23-25 martie, a avut loc o misiune de monitorizare tehnică în România, ocazie cu care reprezentanţii ANP au prezentat stadiul actual privind realizarea penitenciarelor Berceni şi Unguriu.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
"Ca parte a calendarului de implementare a proiectului din Acordul-cadru de împrumut, în data de 23.03.2022, a fost încheiat, de către Administraţia Naţională a Penitenciarelor, contractul de achiziţie publică, „Servicii de proiectare şi asistenţă tehnică din partea proiectantului, Penitenciar P47 BERCENI - Penitenciar 1000 de locuri cu regim maximă siguranţă şi închis, jud. Prahova”, cu o asociere de operatori economici, reprezentată prin Liderul de Asociere „S.C. ELECTROPROIECT S.A.”. În acest sens, pentru prestarea serviciilor de proiectare în condiţii corespunzătoare, conform contractului încheiat, în perioada 28 martie – 01 aprilie 2022, va avea loc, la sediul Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor, prima întâlnire de lucru cu reprezentanţii Liderului de Asociere „S.C. ELECTROPROIECT S.A”, context în care aceştia vor prezenta planul de lucru privind elaborarea proiectului tehnic şi calendarul eşalonat al activităţilor", transmite ANP.
 
De asemenea, instituţia precizează că, în vederea realizării obiectivelor prevăzute de Acordul - cadru de împrumut dintre România şi Banca de Dezvoltare a Consiliului Europei, "în perioada 23-25 martie 2022, a avut loc o Misiune de monitorizare tehnică în România, efectuată de către experţii Băncii, ocazie cu care reprezentanţii Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor au prezentat stadiul actual privind implementarea demersurilor aferente procesului de înfiinţare a penitenciarelor Berceni şi Unguriu".
"Ca urmare a elementelor de progres expuse, reprezentanţii Băncii au exprimat aprecierea faţă de evoluţia şi perspectivele implementării proiectului de către sistemul penitenciar din România. Aceste demersuri prezintă relevanţă inclusiv din perspectiva implementării măsurilor subscrise Planului de acţiune pentru perioada 2020-2025, elaborat în vederea executării hotărârii-pilot Rezmiveş şi alţii împotriva României, precum şi a hotărârilor pronunţate în grupul de cauze Bragadireanu împotriva României", informează ANP.
 
Acordul - cadru de împrumut, în valoare de 177 milioane euro, a fost încheiat în vederea sprijinirii proiectului privind modernizarea infrastructurii judiciare în România şi presupune crearea a 1.900 de locuri noi de detenţie, prin construirea şi înfiinţarea a două noi penitenciare, respectiv Penitenciarul Berceni, cu o capacitate de 1.000 locuri de cazare, şi Penitenciarul Unguriu, cu o capacitate de 900 locuri de cazare.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.