Metrerorologii anunţă instabilitate atmosferică în cea mai mare parte a ţării până miercuri seară şi au emis şi avertizare cod galben de averse, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului pentru nord şi nord-vest, valabilă pana miercuri dimineaţă.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

În intervalul 27 iunie, ora 14 – 28 iunie, ora 23  este semnalată instabilitate atmosferică.

”În intervalul menţionat vor fi perioade cu averse, descărcări electrice, izolat grindină şi local  intensificări ale vântului, cu viteze de 45...55 km/h. Astfel de manifestări se vor semnala în după-amiaza zilei de marţi (27 iunie) şi în cursul nopţii de marţi spre miercuri (27/28 iunie) în vestul, centrul şi nordul ţării, iar pe parcursul zilei de miercuri (28 iunie) în sud, sud-est, la munte şi local în restul teritoriului. Pe alocuri se vor acumula cantităţi de apă de 15...25 l/mp”, spun meteorologii.

 

A fost emisă şi o avertizare meteorologică cod galben, valabilă în intervalul 27 iunie, ora 14 – 28 iunie, ora 03, când este prognozată instabilitate atmosferică temporar accentuată.

”În intervalul menţionat, în nordul Banatului, Crişana, Maramureş, vestul şi nordul Transilvaniei, precum şi în nordul Moldovei, local vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată. Aceasta se va manifesta prin averse, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului (cu rafale de 55...70 km/h), pe arii restrânse vijelii şi grindină. În intervale scurte de timp sau prin acumulare cantităţile de apă vor fi de 20...25 l/mp şi izolat de peste 30...40 l/mp”, anunţă ANM.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.