Capitala va fi sub avertizare cod galben de miercuri după-amiază până joi dimineaţă, când va ploua abundent şi vântul va atinge la rafală viteze de 55 de kilometri pe oră. Temperatura maximă va fi de 7 grade joi şi 8-9 grade vineri, iar sâmbătă dimineaţă vor fi între -2 şi 0 grade, a declarat meteorologul Gabriela Băncilă, la comandamentul de la Primăria Bucureşti.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Gabriela Băncilă, de la Administraţia Naţională de Meteorologie, a spus că începând de miercuri după-amiază va intra în vigoare codul galben de ploi şi vânt puternic, care va fi valabil până joi dimineaţă şi va cuprinde inclusiv Bucureştiul.

Potrivit meteorologului, în Bucureşti, care va fi sub avertizare cod galben de miercuri ora 16.00, până joi, la ora 09.00, va ploua abundent, iar cantităţile de apă vor ajunge la 25-30 de litri pe metru pătrat. Vântul se va intensifica, iar între orele 13.00 şi 20.00 va fi valabilă o atenţionare cod galben privind rafale ce vor atinge 50-55 de kilometri pe oră.

"După ce valabilitatea atenţionării va expira mâine (joi, n.r.) dimineaţă, precipitaţiile vor mai fi prezente cu caracter temporar în Bucureşti, dar acestea nu vor mai fi importante cantitativ, în jurul a cel mult unu-doi litri pe metru pătrat. Nici vântul nu va mai fi la aceleaşi cote", a precizat Gabriela Băncilă.

Temperaturile se vor menţine scăzute până la sfârşitul săptămânii, înregistrându-se valori termice cu 10 grade mai mici decât cele normale pentru această perioadă. Astfel, joi, maxima în Bucureşti va fi în jur de 7 grade, iar vineri nu va depăşi 8-9 grade.

Gabriela Băncilă a precizat că dimineţile vor fi din ce în ce mai răcoroase, astfel că dacă joi vor fi 3-4 grade Celsius, vineri temperatura se va apropia de cea a pragului de îngheţ, în jur de 0-1 grad. Cea mai rece dimineaţă va sâmbătă, când se vor înregistra -2 – 0 grade.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.