Ministrul Educaţiei, Monica Anisie, afirmă că sunt aproximativ 250.000 de elevi care nu au acces la tehnologie şi care nu pot urmări cursurile online din această perioadă, precizând că ministerul va lua măsuri în cazul în care şi din toamnă va exista o asemenea situaţie.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Monica Anisie a declarat duminică, la Digi 24, că pentru elevii care nu au acces la tehnologie în această perioadă, unităţile de învăţământ trebuie să transmită acestora resurse de învăţare şi fişe de lucru. 
“Ministerul Educaţiei a elaborat o instrucţiune, aceasta are două componente, pe de o parte se referă la acei elevi care au posibilitatea de a participa la cursurile online, deci deţin o tabletă, un laptop şi aşa mai departe şi aceste lecţii vor continua şi cea de-a doua parte a instrucţiunii prevede măsuri pentru acei elevi care nu au acces la tehnologie. Pentru aceştia, unităţile de învăţământ împreună cu inspectoratele şcolare trebuie să transmită elevilor resurse de învăţare şi fişe de lucru pe toată această perioadă în care nu au acces la tehnologie”, a spus ministrul Educaţiei. 
Ea a precizat că aproximativ 250.000 de elevi nu au acces la tehnologie. 
“Acum vreo două, trei săptămâni, înainte de vacanţa de Paşte chiar Consiliul Naţional al Elevilor a venit şi a spus că 60% dintre elevi au participat la lecţiile online. Am avut şi eu această curiozitate să văd câţi anume dintre elevi participă la aceste cursuri, de aceea le-am solicitat colegilor mei din inspectoratele şcolare să prezinte o situaţie acum după această instrucţiune, să vedem dacă s-au îmbunătăţit sau nu participările elevilor. (…) Noi avem o cifră estimativă în cadrul Ministerului Educaţiei. Avem în sistemul de educaţie peste trei milioane de elevi şi avem în jur de 250.000 de elevi care nu au acces la tehnologie. Pentru aceştia, Ministerul Educaţiei se pregăteşte să intervină pentru ca la toamnă dacă există din nou o astfel de situaţie, să nu mai fim puşi în faţa….”, a transmis ministrul Educaţiei.
Monica Anisie a precizat că va primi din partea inspectoratelor şcolare şi o situaţie a cadrelor didactice care nu au acces la tehnologie. 
Anisie le-a mai spus elevilor că vor încheia cu bine anul şcolar. 
“Îi asigur că vom încheia anul şcolar cu bine şi voi lua toate măsurile de siguranţă pentru a preveni infectarea cu Covid-19 atunci când cei de clasele a VIII-a sau a XII-a vor reveni în unităţile de învăţământ. De aceea, îi asigur şi pe părinţi că voi solicita unităţilor de învăţământ şi inspectoratelor şcolare să colaboreze cu direcţiile de sănătate publică, iar ordinul comun pe care îl voi realiza cu ministrul Sănătăţii, va prevedea în mod explicit şi responsabilitatea direcţiei de sănătate publică şi cred că putem face lucruri bune în această perioadă în aşa fel încât elevii să se simtă în siguranţă”, a explicat ministrul Educaţiei.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.