Animalele de companie de rasă comună vor putea fi sterilizate gratuit în Sectorul 1 al Capitalei, cu condiţia ca pisicile să aibă carnete de sănătate din care să reiasă că stăpânul lor locuieşte în Sectorul 1, iar câinii să fie înregistraţi în Registrul Electronic al Câinilor cu Stăpân, potrivit unui proiect de hotărâre aprobat joi în şedinţa Consiliului Local Sector 1. Anul acesta ar urma să fie sterilizaţi 500 de câini şi 500 de pisici.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit proiectului de hotărâre aprobat joi de Consiliu, prin program va fi subvenţionată sterilizarea unui număr maxim de trei animale de companie (câini sau pisici) pentru fiecare posesor de animele de companie care locuieşte în Sectorul 1.

Deţinătorii trebuie să aibă domiciliul pe raza Sectorului 1, câinii lor trebuie să să fie înregistraţi în Registrul Electronic al Câinilor cu Stăpân, iar pisicile să deţină carnete de sănătate din care să reiasă că proprietarul domiciliază pe raza Sectorului 1, iar locul de deţinere se află la domiciliul proprietarului.

Primăria propune ca anul acesta să fie sterilizaţi gratuit 500 de câini şi 500 de pisici, toate costurile urmând să fie suportate din bugetul Poliţiei Locale Sector 1.

Consiliul General al Municipiului Bucureşti (CGMB) a aprobat în şedinţa de miercuri un proiect de hotărâre potrivit căruia pisicile şi câinii care nu sunt de rasă, dar au stăpân, din Bucureşti, să fi sterilizaţi gratui. Prin acest program, ASPA ar urma să încheie contracte pe un an cu veterinari din toate cele şase sectoare ale Bucureştiului, urmând ca aceştia să asigure gratuit cetăţenilor sterilizarea unui număr maxim de două animale de companie, fie câini, fie pisici, pentru fiecare posesor de animale din Capitală.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.