Ministrul Apărării, Angel Tîlvăr, a declarat, vineri, la ceremonia aniversară a Detaşamentului special de protecţie şi intervenţie, că, în cei 25 de ani de activitate, membrii acestuia au contribuit la salvarea de vieţi, atât ale militarilor români, cât şi ale celor aliaţi în teatrele de operaţii din Kosovo, Bosnia şi Herţegovina, Irak şi Afganistan. ”Sunteţi adevăraţi profesionişti ai armelor şi trebuie să fiţi mândri de faptul că faceţi parte din elita luptătorilor ţării”, a afirmat el.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Ministrul Apărării Naţionale, Angel Tîlvăr, a participat, vineri, la ceremonia dedicată aniversării Detaşamentului special de protecţie şi intervenţie (DSPI) din cadrul MApN, el felicitând personalul detaşamentului pentru modul în care îşi face datoria atât pe plan intern, cât şi extern.

”În cei 25 de ani de activitate, contribuţiile aduse de dumneavoastră au salvat vieţi, atât ale militarilor români, cât şi ale celor aliaţi în teatrele de operaţii din Kosovo, Bosnia şi Herţegovina, Irak şi Afganistan. Aţi consolidat renumele şi poziţia unităţii în familia structurilor naţionale şi străine specializate în lupta împotriva terorismului şi aţi contribuit decisiv la îndeplinirea obligaţiilor asumate de România pe plan extern. De la soldat la ofiţer, sunteţi adevăraţi profesionişti ai armelor şi trebuie să fiţi mândri de faptul că faceţi parte din elita luptătorilor ţării. În semn de apreciere a muncii dumneavoastră, am propus preşedintelui României decorarea Drapelului de luptă al Detaşamentului special de protecţie şi intervenţie cu Ordinul Naţional Serviciul Credincios în grad de Cavaler, cu însemn de pace”, a transmis el.

Detaşamentul special de protecţie şi intervenţie a fost înfiinţat la 1 septembrie 1998, cu denumirea de Detaşamentul de protecţie şi pază.

Potrivit MApN, Detaşamentul special de protecţie şi intervenţie a parcurs etape succesive de dezvoltare şi modernizare, ajungând la ceea ce înseamnă acum: o unitate profesionistă, cu capabilităţi care îi permit să-şi îndeplinească la parametri optimi sarcinile pe linie de protecţie a demnitarilor, intervenţie antiteroristă şi contrateroristă, control tehnic antiterorist, cercetare la faţa locului, exploatare tehnică şi pază, în scopul asigurării securităţii factorilor umani, obiectivelor şi activităţilor de importanţă deosebită din responsabilitatea Ministerului Apărării Naţionale.

Unitatea a primit, în anul 2008, prin decret prezidenţial, Drapelul de luptă. Tot atunci, structura a primit distincţia Emblema de onoare a informaţiilor pentru apărare, ca element de recunoaştere a meritelor şi eforturilor deosebite depuse de-a lungul existenţei în îndeplinirea misiunilor şi sarcinilor încredinţate.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.