Angajaţii TESA din cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă Buzău protestează, miercuri, pentru a treia zi consecutiv, nemulţumiţi de inechităţile salariale.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Protestul se desfăşoară timp de două ore, între 10.00 şi 12.00.
 
Astfel, economişti, jurişti, ingineri, referenţi de specialitate, muncitori, magazineri, liftieri, garderobieri şi telefonişti au întrerupt lucrul, ieşind în curtea unităţii medicale pentru a-şi exprima nemulţumirile privind inechităţile şi discriminările salariale din sistemul sanitar faţă de personalul TESA.
 
 
Revendicările personalului TESA din S.J.U. Buzău sunt: adoptarea de urgenţă a unei soluţii de majorare a salariilor de bază ale personalului contractual nemedical (TESA) din spitalele publice, aşa cum s-a identificat şi în cazul personalului din cadrul CAS, actualizarea indemnizaţiei de hrană cu salariul minim pe economie aflat în plată; exceptarea spitalelor de la prevederile Legii nr. 296/2023 care determină desfiinţarea unor structuri de specialitate administrative, având drept consecinţă disfuncţionalităţi ale activităţii suport actului medical; înlăturarea inechităţilor salariale din sistemul sanitar faţă de personalul TESA (de ex. cuantumul salariului de bază pentru un absolvent de studii superioare este mai mic decât salariul mediu pe economie).
 
Personalul TESA din Spitalul Judeţean de Urgenţă Buzău a declanşat, luni, un protest spontan care se va desfăşura până la orele prânzului. Atunci, angajaţii au ieşit în curtea spitalului, reclamând inechităţi salariale faţă de celelalte categorii de personal din sistemul de sănătate.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.