Angajaţii Radio România continuă să protesteze, în Bucureşţi şi în ţară, faţă de situaţia salarială la limita sărăciei lucii, la care se situează cea mai mare parte a personalului din funcţiile de execuţie. ”În contextul în care un jurnalist, un tehnician sau un regizor câştigă cât un muncitor necalificat din alte instituţii, iar SRR se confruntă cu un val de pensionări care îi pun în pericol funcţionarea, ordonanţa ”trenuleţ” adaugă noi pierderi în veniturile angajaţilor”, spun sindicaliştii.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Sindicatul Salariaţilor din Radio România, cea mai mare formaţiune sindicală din SRR, afiliat CulturMedia şi CARTEL ALFA, în numele membrilor de sindicat şi sprijinind TOŢI colegii angajaţi, solicită ”majorări salariale care să le permită să-şi întreţină familiile”.

”În acest context, este necesară şi împlicarea Consiliului de Admnistraţie în dialogul cu Guvernul şi Parlamentul, pentru acordarea unui buget adaptat necesităţilor reale”, precizează Sindicatul, care cere şi ”readucerea demnităţii în statutul de angajat Radio România, prin implementarea unui plan de carieră care să le permită salariaţilor să evolueze profesional”.

”În acest sens, Sindicatul face un apel către cei doi reprezentanţi aleşi de salariaţi în Consiliul de Administraţie să promoveze aceste solicitări către CA, având în vedere că au fost mandataţi să le reprezinte interesele. În acest moment, angajaţii SRR nu au un plan de carieră, unii dintre ei neavând posibilitatea să evolueze profesional de ani şi zeci de ani. Plata sâmbetelor, duminicilor, sărbătorilor legale, conform Contractului Colectiv de Muncă, programarea angajaţilor pentru realizarea emisiunilor live şi nu înregistrarea lor folosind timpul liber al salariaţilor, promovându-se astfel o formă de muncă ”la negru”. Implicarea Consiliului de Administraţie în dialog cu Parlamentul României şi Guvern, pentru clarificarea statutului SRR, având în vedere că, de la eliminarea taxei radio, angajaţii SRR au fost prejudiciaţi continuu de venituri, într-un climat legal neclar pentru instituţie”, se precizează în comunicat.

Luni, 18.12.2023, la ora 10.00, în faţa sediului din Bucureşti (strada General Berthelot 60 – 64) şi în faţa sediilor din ţară, angajaţii SRR vor folosi pauza de masă pentru a aduce la cunoştinţa conducerii, publicului larg şi factorilor politici decidenţi toate aceste solicitări, mai anunţă sindicaliştii.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.