Angajaţii Ministerului Afacerilor Interne au intervenit în ultimele 24 de ore, la peste 3.900 de evenimente, iar 1.500 dintre acestea au fost situaţii de urgenţă.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
“Angajaţii Ministerului Afacerilor Interne au intervenit, în ultimele 24 de ore, la  3.905 de evenimente, 2.402 fiind circumscrise menţinerii ordinii publice, iar 1.503 fiind situaţii de urgenţă.
Poliţiştii rutieri au avut în atenţie identificarea conducătorilor auto care încalcă normele specifice, ca urmare a acţiunilor desfăşurate în acest sens fiind retrase 362 de certificate de înmatriculare şi reţinute 531 de permise de conducere, dintre care 47 pentru consum de alcool şi 7 pentru consum de droguri sau alte substanţe interzise”, au anunţat reprezentanţii MAI.
Ei au adăugat că echipajele de ordine publică au prins în flagrant 141 de autori de infracţiuni, care au săvârşit 148 de fapte penale. Pentru 82 de persoane s-au dispus măsuri preventive.
Totodată, au fost depistate 25 de persoane urmărite naţional sau internaţional, faţă de care au fost dispuse măsurile legale.
Dintre cele aproximativ 760 de posibile infracţiuni semnalate la nivelul structurilor de poliţie, 22% au fost sesizări din oficiu.
“În intervalul menţionat, poliţiştii şi jandarmii au constatat 10.228 de contravenţii pentru care au aplicat amenzi în valoare de peste 3,6 milioane de lei.
Pompierii au efectuat 123 de controale pe linia prevenirii situaţiilor de urgenţă, fiind identificate 28 de obiective care funcţionau fără autorizaţie de securitate la incendiu. Au fost aplicate 514 sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de 945.500 de lei”, a mai transmis sursa citată. 
Dintre misiunile pompierilor, 1.307 au fost pentru acordarea asistenţei medicale de urgenţă, 38 pentru stingerea de incendii şi 2 pentru descarcerare. Pe parcursul intervenţiilor pompierilor au fost salvate 10 persoane.
De asemenea, în ultimele 24 de ore, piloţii Inspectoratului General de Aviaţie au executat 9  misiuni aero-medicale, fiind salvate 8 persoane.
În ceea ce priveşte traficul prin punctele de trecere a frontierei, au intrat în ţară 27.442 de mijloace de transport şi 95.922 de persoane, dintre care 7.244 de cetăţeni ucraineni.
În ultimele 24 de ore a depus cerere de azil în ţara noastră un cetăţean ucrainean. De la începerea conflictului din Ucraina, 4.462 de cetăţeni ucraineni au solicitat azil în România. Ei beneficiază de toate drepturile prevăzute de legislaţia naţională.
Totodată, din data de 18.03.2022 şi până în prezent au fost emise 155.608 permise de şedere pentru beneficiarii protecţiei temporare, 71 fiind acordate în ultimele 24 de ore.
La acest moment, gradul de ocupare a centrelor de cazare ale Inspectoratului General pentru Imigrări este de 25,5%.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.