Angajaţi ai Administraţiei Finanţelor Publice Buzău au protestat din nou, vineri, în faţa instituţiei, nemulţumiţi de Legea salarizării, după ce şi miercuri au ieşit în stradă. Activitatea instituţiei nu a fost blocată, jumătate dintre salariaţi rămânând în birouri.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Jumătate dintre angajaţii Finanţelor Publice Buzău au întrerupt lucrul şi au ieşit în faţa sediului instituţiei.

Oamenii spun că, potrivit proiectului Legii salarizării, salariile angajaţilor structurilor din teritoriu vor fi cu mult mai mici decât cele ale angajaţilor din aparatul central al Ministerului de Finanţe sau al ANAF.

Evenimente

12 iunie - Maratonul Energiei. Parteneri: ACUE, Hidroelectrica
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, BVB, CEC Bank, Depozitarul Central, Infinity Capital Investments, ROCA Industry, Sphera, Teraplast
17 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield, Globalworth, Imobiliare.ro, Nordis, Meta Estate

Astfel, un funcţionar din Capitală ar urma câstige, în cazul adoptării proiectului în actuala formă, un salariu mai mare decât un director de regională care are în subordine mai multe judeţe. 

Pe perioada protestului, activitatea instituţiei nu a fost blocată, întrucât o parte dintre angajaţi au rămas în birouri.

Peste o sută de angajaţi de la Administraţia Finanţele Publice Buzău au protestat spontan, şi miercuri după-amiază, faţă de Legea salarizării, ei spunând că nu este normal să li se reducă salariul şi că vor să fie trataţi ca toţi ceilalţi funcţionari publici, din sănătate sau din învăţământ.

Şi aproximativ 30 de angajaţi ai Finanţelor Publice Vrancea au ieşit, miercuri, în faţa instituţiei, în semn de protest faţă de Legea salarizării. Oamenii au ieşit din birouri şi au protestat aproximativ o oră în faţa sediului.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.