Un angajat al Penitenciarului Botoşani a fost confirmat cu coronavirus. El realizează activităţi educative şi a purtat în permanenţă echipament de protecţie, a transmis, luni, Administraţia Naţioanală a Penitenciarelor.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Vă informăm că un angajat al Penitenciarului Botoşani a fost confirmat pozitiv la testul efectuat pentru SARS-CoV-2. Acesta a exercitat atribuţii de serviciu în sectorul educaţie şi asistenţă psihosocială, cu purtarea, în permanenţă, a echipamentului de protecţie”, a transmis, luni, Administraţia Naţioanlă a Penitenciarelor.

Sursa citată a precizat că activităţile de reintegrare socială se realizează, în acest context epidemiologic, cu respectarea distanţei de siguranţă şi cu portul obligatoriu al echipamentului de protecţie, atât de către angajaţi, cât şi de către persoanele private de libertate.

Totodată, demersurile se realizează în grupuri restrânse şi au o durată diminuată.

”Administraţia locului de deţinere a procedat la informarea Direcţiei de Sănătate Publică Botoşani, urmând a fi demarată ancheta epidemiologică. Din primele verificări, interacţiunea angajatului cu persoanele custodiate a fost redusă, riscul epidemiologic pentru această categorie fiind limitat”, A mai transmis ANP.


 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.