Un angajat al Centrului de Detenţie Brăila-Tichileşti a fost confirmat cu Covid-19, iar Direcţiei de Sănătate Publică a început o anchetă epidemiologică.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit unui comunicat al Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor, un angajat al Centrului de Detenţie Brăila-Tichileşti a fost confirmat pozitiv la testul efectuat pentru SARS-CoV-2. El a exercitat atribuţii de serviciu în sectorul reintegrare socială, cu purtarea echipamentului de protecţie.

“Amintim faptul că activităţile de reintegrare socială se realizează, în acest context epidemiologic, cu respectarea distanţei de siguranţă şi cu portul obligatoriu al echipamentului de protecţie, atât de către angajaţi, cât şi de către persoanele custodiate. Totodată, demersurile se realizează în grupuri restrânse şi au o durată diminuată.  Administraţia Centrului a procedat la informarea Direcţiei de Sănătate Publică Brăila, ancheta epidemiologică fiind în curs”, se arată în comunicat.

La nivel administrativ, se menţine aplicarea măsurilor de prevenţie, inclusiv a monitorizării medicale a persoanelor internate, până la acest moment nefiind identificată simptomatologie specifică, a precizat sursa citată.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.