Vicepreşedintele Comitetului Naţional de Coordonare a Activităţilor privind Vaccinarea împotriva COVID-19 (CNCAV), Andrei Baciu, afirmă că luni, 15 martie, va fi imunizată prima persoană eligibilă pentru etapa a treia de vaccinare. Această etapă începe cu localităţile unde se înregistrează o rată de infectare de peste 4,5 la o mie de locuitori.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
"Prima persoană din etapa a treia vaccinată, lucrul acesta se va întâmpla luni, pe 15 martie”, a afirmat Andrei Baciu, vineri seară, la Digi 24.
 
El a declarat că etapa a treia va debuta cu localnicii din oraşe şi comune unde "situaţia epidemiologică este realmente critică", respectiv acolo unde indicele de infectare depăşeşte 4,5 cazuri la o mie de locuitori, fiind vorba despre nouă localităţi aflate în această situaţie. 
 
"A început deja programarea, 33.600 de locuri disponibile. Vestea bună este că astăzi, la ora 18:00, mai erau numai trei locuri disponibile. În jur de 28.800 exclusiv din etapa a treia, restul au fost persoane din etapa a doua care s-au programat în continuare”, a completat Baciu.
 
Printre localităţile care au indice ridicat de infectare şi unde etapa a treia a vaccinării va începe de săptămâna viitoare se numără municipiile Braşov şi Timişoara. 
 
Baciu a catalogat drept "îmbucurător" faptul că oamenii s-au programat pentru imunizare, întrucât acest lucru arată că ei înţeleg beneficiile vaccinării. El a precizat că în această etapă se va putea înscrie "oricine peste 16 ani”.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.