Secretarul de stat Andrei BAciu afirmă, vineri seară, că se testează normalitatea prin elevimentele-pilot organizate în acest weekend. ”Ne dorim să ştim care sunt riscurile de infectare după astfel de întâlniri, în spaţii închise, unde participă mulţi oameni vaccinaţi cu schema complete”, a transmis Baciu.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Astăzi şi mâine testăm normalitatea! Vor fi două zile în care putem merge la operă sau la teatru. Ne dorim ca după aceste evenimente să ştim care sunt riscurile de infectare cu SARS-CoV2 după astfel de întâlniri, în spaţii închise, unde participă mulţi oameni vaccinaţi cu schema completă. Concluziile pe care le vom trage după aceste evenimente ne vor ajuta să punem pe hârtie reguli clare pentru spectacolele care vor urma. Artişti, organizatori, spectatori, cu toţii ne dorim să participăm la spectacole”, a scris, vineri, pe Facebook, Andrei Baciu.

Acesta a explicat că la evenimentele-pilot gradul de ocupare a sălilor nu poate depăşi 70%, iar participanţii nu trebuie să aibă adeverinţa de vaccinare la ei.

”Organizatorii vor face verificările necesare în platforma naţională şi le vor transmite tuturor ce au de făcut în eventualitatea în care vor apărea simptome specifice infecţiei cu noul coronavirus. Recomandarea noastră pentru cei care participă la aceste evenimente-pilot este să evite spaţiile aglomerate, iar în următoarele 2 săptămâni să încerce să se întâlnească doar cu persoanele cu care se văd de obicei”, a mai scris Baciu.

Acesta a reiterat idea că vaccinarea este soluţia pentru revenirea la normalitate

Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă a aprobat, vineri, organizarea şi desfăşurarea a patru evenimente pilot în domeniul cultural la Opera Naţională Bucureşti, unul la Teatrul Naţional şi un altul la Opera Naţională Cluj-Napoca.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.