Secretarul de stat din Ministerul Sănătăţii Andrei Baciu, care a participat recent la salonul de inovaţie medicală de la Paris, afirmă că un spaţiu virtual de sănătate, similar spaţiului virtual al ANAF, este cea mai nouă ambiţie de digitalizare în Franţa. ”Şi noi va trebui să lucrăm organizat. Este un maraton care a început deja şi la care suntem parte”, a transmis secretarul de stat.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Care sunt ambiţiile de digitalizare într-unul dintre cele mai dezvoltate sisteme de sănătate? Una dintre ideile interesante ale unei discuţii recente se referă la extinderea spaţiului virtual de sănătate, care există deja în Franţa şi poate deveni realitate pentru foarte mulţi europeni în următorii ani. Un spaţiu virtual de sănătate, similar spaţiului virtual ANAF pe care mulţi dintre noi îl avem deja. Acesta poate conţine întregul istoric medical personal – boli, tratamente şi vaccinuri, analize şi reţete, consultaţii medicale, informaţii personalizate despre riscurile de sănătate – permiţând de asemenea interacţiunea rapidă a pacienţilor cu medicii şi spitalele”, a scris, luni, pe Facebook, Andrei Baciu.  

Acesta a explicat că, având un astfel de spaţiu virtual, când mergi la un medic nou sau când mergi într-un alt spital, nu mai ai nevoie să iei mereu cu tine toate documentele medicale. Toate acestea se pot regăsi într-un spaţiu virtual de sănătate de unde poţi da rapid şi uşor acces oricăror profesionişti din sănătate. 

”Această discuţie a avut loc în cadrul evenimentul de închidere a salonului de inovaţie medicală MedInTechs de la Paris, eveniment organizat în format online, cu participarea ministrului francez al Solidarităţii şi Sănătăţii, Olivier Véran. Cum devine acest lucru realitate în Franţa? Cu investiţii de aproximativ 7,5 miliarde euro în următorii ani. Pentru a promova modernizarea, şi noi va trebui să lucrăm organizat. Şi va trebui să lucrăm împreună, autorităţi cu actori non-guvernamentali. Nu este un sprint, transformarea digitală nu este reprezentată de proiecte punctuale. Este un maraton care a început deja şi la care suntem şi noi parte”, a mai scris secretarul de stat. 

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.