Secretarul de stat în Ministerul Sănătăţii Andrei Baciu consideră că centrele de vaccinare destinate exclusiv pentru angajaţi ai MApN şi MAI nu sunt "centre speciale". "Cred că aceste lucruri ar fi putut să capete un caracter special, spre exemplu, dacă din cele două milioane de doze de vaccin o parte semnificativă, nerezonabilă, disproporţionată ar fi fost alocată către aceste domenii la care facem acum referire: militari şi cel al afacerilor interne", susţine Baciu.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
"Acest termen, centre speciale, să presupunem că este ceva realmente special în aceste centre, sau să presupunem că se întâmplă ceva special. Ar fi, într-adevăr, o discriminare dacă o anumită parte a populaţiei, pe diverse categorii sau pe diverse criterii, ar primi avantaje sau ar fi avantajată în accesul la vaccinare. Cred că aceste lucruri ar fi putut să capete un caracter special, spre exemplu, dacă din cele două milioane de doze de vaccin o parte semnificativă, nerezonabilă, disproporţionată ar fi fost alocată către aceste domenii la care facem acum referire: militari şi cel al afacerilor interne. Aveţi idee cât de mulţi oameni s-au vaccinat în aceste sisteme? Pot să vă spun eu că s-au vaccinat, proporţional, mai puţini decât ar fi fost... Ce vreau să vă spun este că în momentul în care a fost acel declin în livrările către România, cu 93.000 de doze, decizia a fost ca pentru Ministerul Apărării Naţionale să se reducă, tocmai pentru a face o concesie către populaţia generală", a afirmat Andrei Baciu, vineri seară, la Digi 24.
 
Întrebat de ce a fost nevoie să fie înfiinţate centrele în care angajaţi MApN şi cei ai MAI să se vaccineze separat, vicepreşedintele CNCAV a arătat că cele două ministere au pus la dispoziţie elementele logistice, dar şi resursa umană, care reprezintă două "provocări" în ceea ce priveşte înfiinţarea unui centru de vaccinare. 
 
El a spus că numărul centrelor înfiinţate pentru angajaţii celor două ministere "a variat”, însă el este de aproximativ o sută de centre. 
 
În ceea ce priveşte faptul că mii de persoane eligibile pentru vaccinare pentru categoria a treia au reuşit să se vaccineze în etapa a doua, Baciu a susţinut că aceste informaţii "trebuie verificate”.
 
El a precizat că în cazul acestor persoane "trebuie văzut fiecare caz în parte".
 
În ceea ce priveşte centrele deschise în cadrul MAI pentru vaccinarea anti-COVID, Baciu a explicat că rămâne la latitudinea ministerului dacă în aceste centre se va imuniza populaţia generală şi nu doar angajaţi ai ministerului.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.