Secretarul de stat în cadrul Ministerul Sănătăţii, Andreea Moldovan, a declarat că vor fi modificaţi anumiţi indicatori în legătură cu pandemie, precizând că aceste măsuri sunt menite să protejeze populaţia, dar nu vor duce la o închidere totală a activităţilor în ţară.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Andreea Moldovan a declarat, miercuri, într-o conferinţă de presă, că autorităţile doresc ca prin modificarea acestor indicatori să fie prezentată o imagine cât mai corectă a ceea ce se întâmplă.

“Prin modificarea acestor indicatori nu dorim decât să venim cu o imagine mai corectă asupra a ceea ce se întâmplă acum în populaţie. Aceste măsuri sunt menite să protejeze populaţia, să nu aibă un impact pe morbiditate şi mortalitate, nu trebuie să ne sperie, nu spun că indicatorii se vor modifica în sensul în care ce avem acum să ducă la închiderea totală, nici vorbă. Aceşti indicatori urmează să fie discutaţi alături de celelalte foruri decizionale şi urmează să fie comunicaţi cât de repede posibil pentru că este o muncă de echipă”, a explicat secretarul de stat.

La rândul său, ministrul Sănătăţii, Vlad Voiculescu a afirmat că nu este vorba de o decizie politică în acest sens.

“Nu e o decizie politică. Deciziile politice, precum sunt cele legate de măsurile pe care le luăm, sunt luate de autorităţi politice, că e vorba de miniştri, de primari, prefecţi. Dar deciziile politice trebuie să se bazeze pe date, respectiv pe opinii ale specialiştilor, ale experţilor. Asta facem acum, definim opinia specialiştilor, respectiv datele, respectiv indicii pe care ar trebui să fie bazate  deciziile politice. Deci, nu este o decizie politică dacă un indicator este mai mare sau mai mic, indicatorul este doar bază pentru decizia politică”, a afirmat ministrul Sănătăţii.

Întrebat dacă până acum au fost făcute greşit aceste calcule, ministrul Sănătăţii a răspuns:

“În momentul acesta vorbim despre un război cu acest virus. Lucrurile trebuie adaptate, strategia trebuie adaptată ceea ce măsori câteodată trebuie adaptat, măsurile trebuie luate într-o anumită dinamică, atâta tot. Nu există o reţetă pe care cineva să o fi putut da la începutul acestei pandemii şi să fie valabilă până la sfârşit, nimeni nu a descoperit această reţetă, dar ce trebuie să facem este întotdeauna să ne bazăm pe cifre care ne arată realitatea, să consultăm de asemenea părerea experţilor”.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.