Secretarul de stat în cadrul Ministerului Sănătăţii Andreea Moldovan a anunţat că anchetele epidemiologice în cazul persoanelor depistate cu COVID-19 se fac "cu rapiditatea posibilă", dar că doreşte ca acestea să fie realizate în mod digital pentru a avea cât mai repede rezultatele.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Andreea Moldovan a fost întrebată, miercuri, într-o conferinţă de presă, despre modul cum sunt făcute anchetele epidemiologice în ţara noastră. 
 
"Anchete epidemiologice în principiu se fac cu rapiditatea posibilă, de aceea ne dorim foarte mult să avansăm spre digitalizarea acestor anchete pentru a le face cât mai facil posibil tocmai să avem cât mai repede rezultatele. Dar ele nu merg mai încet acum faţă de cum mergeau, de exemplu, în vară, nu aici este problema. Dar iarăşi ne putem referi la aceste anchete epidemiologice şi la contacţii celor pozitivi care, conform metodologiei în vigoare, nu au indicaţie de testare decât dacă au simptome astfel încât chiar şi o anchetă epidemiologică făcută astăzi pentru cazul depistat astăzi pozitiv nu implică testarea celor din anturaj pentru că aceştia sunt plasaţi în izolare, dar fără să fie indicată testarea propriu-zisă”, a afirmat Andreea Moldovan.
viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.