Inspectoratul Şcolar şi Poliţia Judeţeană Suceava fac anchete interne după ce IPS a transmis, alături de un comunicat privind o acţiune desfăşurată în licee, o fotografie editată pe calculator, în care un profesor are masca de protecţie "desenată". Purtătorul de cuvânt al IPJ Suceava, Ionuţ Epureanu, afirmă că sunt mai multe fotografii din acea sală de clasă, în care dascălul poartă mască, astfel că urmează a se stabili de ce nu o avea în momentul realizării acelei fotografii. "Sunt efectuate verificări cu privire la veridicitatea lor, cu privire la persoana care fie a făcut o glumă cât se poate de proastă, dacă este o glumă, din partea unor elevi, sau dacă este doar efectiv o gafă a unui lucrător de poliţie", arată el.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Fotografia trucată a însoţit un comunicat de presă transmis, vineri, de Poliţia Judeţeană Suceava, în care se arăta că aproximativ 1.000 de elevi suceveni au beneficiat de activităţi de educaţie juridică şi anti-infracţională în cadrul unei serii de acţiuni - maraton desfăşurate de  poliţiştii din cadrul Biroului Siguranţă Şcolară.

Activităţile au fost implementate în licee şi colegii din judeţ.

Şeful Inspectoratului Şcolar Judeţean (ISJ) Suceava, Grigore Bocanci, a declarat, la Digi 24, că este "o situaţie regretabilă" şi că va fi începută o anchetă internă pentru a se stabili dacă acel profesor nu poartă masca de obicei sau dacă avea motive medicale pentru a nu o face.

"Referitor la masca desenată pe chipul profesorului, este într-adevăr o situaţie penibilă, acum nu ştiu cine şi cum a făcut-o, dacă e din partea unui reprezentant al IPJ, şi acolo ar trebui să se realizeze o anchetă internă", a afirmat şeful ISJ Suceava.

La rândul său, purtătorul de cuvânt al Poliţiei Judeţene Suceava, Ionuţ Epureanu, a afirmat, tot la Digi 24, că Poliţia a început verificări "pe mai multe paliere" în acest caz încă de vineri.

El a explicat că activităţile preventive s-au desfăşurat pe parcursul unei săptămâni, iar fotografii au fost făcute şi de către elevi sau alţi participanţi la ore, iar la finalul săptămânii ele au fost centralizate de poliţiştii de la Siguranţă Şcolară.

"Dintr-o eroare (...) regretabilă, unele dintre aceste fotografii nu erau conforme cu natura activităţii, nu erau cele mai relevante, în schimb probabil şi o greşeală din partea colegilor noştri a dus la diseminarea în spaţiul public a unor astfel de imagini. Sunt efectuate verificări cu privire la veridicitatea lor, cu privire la persoana care fie a făcut o glumă cât se poate de proastă, dacă este o glumă, din partea unor elevi, sau dacă este doar efectiv o gafă a unui lucrător de poliţie, care cu siguranţă în cadrul anchetei interne pe care a dispus-o conducerea Inspectoratului, prin Biroul de control intern, va fi sancţionată", a arătat Epureanu.

"Trebuie să spunem lucrurilor pe nume, să ne asumăm toate posibilităţile aşa cum o facem în modul cel mai serios, spun eu, în anchetele pe care le desfăşurăm zi de zi, şi în acest caz, chiar dacă el, dacă nu ar fi de  plâns ar fi de râs, lucrurile trebuie tratate cu maximă seriozitate", a adăugat el.

El a menţionat că au fost peste o sută de fotografii care s-au adunat, însă "atenţia noastră ar trebui să fie una sporită".

"Sunt încă 3-4 fotografii pe care deja le-am analizat în cursul zilei de ieri împreună cu conducerea Inspectoratului pentru a vedea de unde a pornit acest eveniment. Acelaşi domn profesor poartă mască de protecţie şi chiar în mod regulamentar. Luăm în calcul şi posibilitatea ca la un moment dat fie datorită unor probleme medicale, fie de altă natură domnul profesor să nu mai fi purtat, dar asta se va stabili doar în cursul anchetei pe care o vom face, iar dacă acest lucru se va stabili că este real, cu siguranţă şi sancţiunile în baza Legii 55/2020 vor fi aplicate", a declarat Ionuţ Epureanu.

 

 

 

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.