Conducerea Serviciului Judeţean de Ambulanţă (SAJ) Gorj a dispus reunirea Comisiei de disciplină şi efectuarea unei anchete interne după ce în spaţiul public au apărut acuzaţii conform cărora un echipaj medical din cadrul acestei instituţii ar fi refuzat să transporte echipa de epidemiologi din cadrul Direcţiei de Sănătate Publică pentru a recolta probe de la un suspect de coronavirus.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Informaţiile legate de refuzul unui echipaj de la Ambulanţa Gorj au apărut în spaţiul public după ce reprezentanţii Federaţiei Naţionale Sindicale „Ambulanţa” au anunţat că se delimitează de atitudinea echipajului medical de la Gorj.
„Federaţia Naţională Sindicală Ambulanţa din România se delimitează de atitudinea neprofesionistă a echipajului medical din Serviciul de Ambulanţă Judeţean Gorj, echipaj care în noaptea de 26/27 februarie a.c, a refuzat transportul echipei de epidemiologi din cadrul Direcţiei de Sănătate Publică Gorj, pentru recoltare de probe la pacientul suspectat de Covid'-19. Pentru refuzul intervenţiei şi pentru declaraţii eronate în spaţiul public referitor la intervenţie şi la echipamentul de protecţie, propune a se lua măsurile care se impun echipajului, pentru neîndeplinirea sarcinilor de serviciu”, se arată într-un comunicat dat publicităţii vineri de sindicaliştii de la ambulanţă.
În urma acuzaţiilor apărute în spaţiul public, conducerea Serviciului Judeţean de Ambulanţă Gorj a declarat că la nivelul instituţiei se va desfăşura o anchetă internă şi va fi convocată comisia de disciplină. 
De asemenea, reprezentanţii managementului SAJ Gorj au precizat că achiziţiile de echipamente – combinezoane, ochelari, măşti – la nivelul acestei instituţii sunt în conformitate cu normele europene.

Ministrul Sănătăţii, Victor Costache, a decis, vineri, demiterea directorului Direcţiei de Sănătate Publică Gorj, Ivanov Carmen, în cadrul videoconferinţei organizate cu reprezentanţii direcţiilor de sănătate publică din teritoriu. Carmen Ivanov este acuzată că nu a luat toate măsurile necesare şi a raportat date inexacte

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.