Conducerea Serviciului Judeţean de Ambulanţă Galaţi a deschis o anchetă după apariţia pe internet a unui filmuleţ în care şoferul unei ambulanţe pare că scuipă un bărbat în stare de ebrietate care reproşează echipajului medical că a venit după trei ore să preia o bolnavă. Pe de altă parte, directorul SAJ Galaţi spune că bărbatul tracasa echipajul medical, iar salvarea a ajuns după 30 de minute, precizând însă că gestul ambulanţierului "este reprobabil".

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit directorului SAJ Galaţi, Mihai Polinschi, joi seară, în jurul orei 19.00, la 112 s-a primit un apel pentru o femeie de 57 de ani care prezenta dureri abdominale şi avea nevoie de îngrijiri medicale. În câteva minute, alte trei apeluri rapide au venit la 112 pentru acelaşi caz, solicitând o salvare. Conform lui Polinschi, în jurul orei 19.30 s-a trimis o ambulanţă, care a ajuns în localitatea de unde provine bolnava, la 30 de kilometri de Galaţi, după aproximativ 30 de minute.

Echipajul medical a găsit femeia cu dureri abdominale, a preluat-o, pacienta a fost perfuzată, iar în tot acest timp, potrivit directorului SAJ Galaţi, echipajul ar fi fost agasat de un bărbat aflat în stare de ebrietate, care are la activ numeroase amenzi aplicate de Poliţie pentru diverse agresiuni. Bărbatul ar fi jignit echipajul şi ar fi reproşat că a venit după trei ore de la solicitare.

La plecare, şoferul de pe Ambulanţă l-a scuipat pe bărbat, în timp ce acesta filma totul.

"Un gest reprobabil al ambulanţierului. Am declanşat o anchetă, iar la final, dacă se va constata că a greşit, acesta va fi sancţionat, conform reglementărilor. Sancţiunea poate merge de la mustrare până la desfacerrea contractului de muncă", a spus el.

Conform lui Polinschi, bolnava care a fost preluată de echipajul implicat în incident a ajuns la spital stabilă hemodinamic, cu colică abdominală, pentru investigaţii şi tratament de specialitate.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.