Inspectoratul Judeţean Buzău a dispus o anchetă la Şcoala generală nr. 1 din municipiu, după ce fotografie indecentă cu o fată de clasa a şasea a fost distribuită elevilor de colega de bancă a victimei. De asemenea, cazul a fost preluat de DIICOT.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit inspectorului general şcolar al IPJ Buzău, Florina Stoian, IŞJ a fost anunţat de acest caz de directorul Şcolii generale nr. 1 din Buzău, iar imediat a fost dispusă o anchetă.

Conform directorului şcolii 1 din Buzău, este vorba despre două colege din clasa a şasea, de 12 ani. Una dintre ele ar fi pretins pe internet că este băiat şi i-a cerut colegei să-şi facă fotografii indecente, fotografie ce i-a fost trimisă şi care ulterior a fost distribuită altor elevi ai şcolii.

Cazul a fost adus la cunoştinţa dirigintei clasei care a anunţat imediat conducerea şcolii.

”Vorbim despre două fetiţe. Diriginta a aflat de la copiii din clasă, iar aceasta mi-a adus la cunoştinţă. Au fost stabilite deja şedinţe cu psihologul şcolii, cu părinţii, copiii primesc consiliere psihologică pentru a nu fi afectaţi şi mai mult decât sunt deja”, a declarat directorul şcolii 1 din Buzău, Monica Gheorghe.

”Doamna director m-a anunţat, a pornit cercetarea disciplinară. Se oferă  consiliere psihologică, atât copiilor cât şi părinţilor. S-a discutat cu părinţii. Pe această cale, atrag atenţia părinţilor copiilor care au telefoane să urmărească foarte atent ce poze şi ce site-uri accesează pentru că aceste fapte se petrec în afara orelor de clasă. La şcoală se ştie clară că nu au voie copiii cu telefoanele”, a declarat şeful IŞJ Buzău, Florina Stoian. 

Cazul a fost preluat de DIICOT, fiind întocmit un dosar penal sub aspectul săvârşirii de pornografie infantilă, cercetările fiind desfăşurate in rem.
 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.