Procurorii buzoieni fac verificări pentru ”zădărnicirea combaterii bolilor”, după ce o persoană a reclamat că DSP nu a dispus testarea tuturor angajaţilor Spitalului Judeţean, deşi s-au confirmat mai multe cazuri de coronavirus.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Parchetul de pe lângă Judecătoria Buzău a anunţat, vineri, că a fost  înregistrată  o cauză penală având ca obiect infracţiunea de „zădărnicirea combaterii bolilor”.

”O persoană fizică a sesizat că Direcţia de Sănătate Publică Buzău, prin reprezentanţii săi legali, nu a dispus măsurile care se impuneau pentru testarea tuturor angajaţilor Spitalului Judeţean de Urgenţă Buzău, după ce au fost depistate mai multe cazuri de contaminare cu virusul Covid-19, la personalul medical şi non-medical care funcţionează în cadrul acestei unităţi spitaliceşti”, au transmis procurorii.

În Spitalul Judeţean Buzău, până vinery au fost confirmate cu coronavirus 16 cadre medicale: 3 medici, 6 asistente şi 7 infirmiere din secţiile ORL şi Medicină Internă.

Judeţul Buzău numără 153 de cazuri de coronavirus. Vineri, autorităţile au raportat două noi îmbolnăviri: o adolescentă de 16 ani, fiica unui cadru medical de la ORL şi un bărbat de 55 de ani din municipiul Buzău, care nu este contact al niciunui caz anterior.

Buzăul nu înregistrează nici un deces din cauza coronavirusului.
 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.