Oficialii Detaşamentului american dislocat în Baza militară de la Mihail Kogălniceanu avertizează, marţi, că a început procesul de rotaţie a unităţilor din România şi alte ţări din regiune, iar în perioada următoare populaţia va vedea volume mari de tehnică militară şi echipamente pe drumurile civile. Americanii explică că este doar un schimb de unu-la-unu, fără ca prezenţa armată americană să crească în România.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Săptămâna trecută, elementele Armatei Statelor Unite stationate nu doar în România ci în toată Europa de Sud-Est au început procesul de rotaţie a unităţilor între Brigada 2, Divizia 101 Aeropurtată (Asalt Aerian) şi Brigada 1, Divizia 101 Aeropurtată (Asalt Aerian). Procesul de tranziţie presupune o creştere temporară a personalului şi a echipamentelor care se deplasează în România şi în ţările vecine”, au transmis, marţi, într-o informare oficială oficialii Detaşamentului american dislocat în Baza militară de la Mihail Kogălniceanu.

Potrivit sursei citate, în următoarele câteva săptămâni, ”comunităţile locale se pot aştepta să vadă volume mai mari de vehicule şi echipamente militare care se deplasează pe drumurile civile”.

”Tranziţia se aliniază cu o declaraţie a Armatei SUA din 7 martie 2023 care anunţă desfăşurarea a două unităţi care vor menţine prezenţa în Europa de Sud-Est, sprijinind aliaţii şi partenerii noştri NATO. Aceste înlocuiri de unităţi unu-la-unu nu constituie o modificare a nivelului prezentei Americane în România, iar unităţile care pleaca se vor întoarce la garnizoanele de origine din Statele Unite”, a mai precizat sursa citată.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.