Compania farmaceutică americană Pfizer a anunţat un plan prin care vrea să pună la dispoziţia industriei biofarmaceutice toate facilităţile de care dispune, inclusiv unităţi de producţie şi laboratoare de cercetare şi dezvoltare, pentru alte companii care reuşesc să dezvolte mai rapid un tratament sau un vaccin pentru coronavirus.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

„În acest moment tulburător, Pfizer se angajează să facă tot ce poate pentru a răspunde pandemiei Covid-19. Multe companii, inclusiv Pfizer, lucrează la dezvoltarea de terapii antivirale care să ajute pacienţii infectaţi să lupte cu acest virus, precum şi noi vaccinuri pentru a preveni infecţia şi a stopa extinderea ulterioară a acestei boli. Pfizer lucrează la propria sa potenţială terapie antivirală", a declarat doctorul Albert Bourla, preşedinte şi CEO al Pfizer.

În paralel, Pfizer se află în discuţii cu producătorul german de medicamente BioNTech pentru a dezvolta vaccinuri împotriva coronavirusului bazate pe mARN. Cele două companii colaborează deja la crearea unor vaccinuri împotriva gripei.

Pfizer şi-a anunţat un plan bazat pe cinci puncte prin care a solicitat industriei biofarmaceutice să se alăture companiei, angajându-se la o colaborare fără precedent pentru combaterea Covid-19.

Cele cinci puncte sunt: Instrumente de partajare şi perspective; Împărţirea populaţiei; Aplicarea expertizei Pfizer în domeniul dezvoltării medicamentelor; Oferirea capacităţilor de producţie; Îmbunătăţirea răspunsului rapid viitor.

„În ultimii ani, industria biofarmaceutică a adus unele dintre cele mai importante descoperiri medicale cunoscute de societate, de la terapii pentru HIV şi cancer, care au prelungit vieţile a milioane de oameni, până la noi terapii care înregistrează rezultate asemănătoare pentru unele dintre cele mai devastatoare boli rare”, a mai spus Albert Bourla. 

Acesta precizează că Pfizer ”face apel la toţi membrii ecosistemului de inovare - de la companii farmaceutice mari la cele mai mici companii de biotehnologie, de la agenţii guvernamentale până la instituţii academice - să se angajeze să lucreze împreună pentru a face faţă acestei crize grave. Prin eforturile noastre combinate ştim că nu există nicio provocare pentru sănătate pe care nu o putem depăşi.”

Pfizer este una dintre cele mai mari companii farmaceutice din lume, având o istorie de peste 150 de ani.


 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.