Poliţiştii au dat amenzi de peste 238.000 de lei în urma unor controale desfăşurate în mai multe pieţe şi în complexuri comerciale din Capitală, pentru asigurarea ordinii şi siguranţei publice în perioada dinaintea sărbătorilor, precum şi pentru a preveni faptele de natură penală sau contravenţională.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit Poliţiei Capitalei, verificările au fost făcute de peste 150 de poliţişti în pieţele şi complexurile comerciale din Sectoarele 2,5 şi 6, cu scopul de a preveni combaterea comerţului ilegal şi a fenomenului infracţional.

Astfel, în urma controalelor, au fost date 66 de amenzi în valoare totală de 238.000 de lei pentru nerespectarea prevederilor Legii nr.12/1990 privind protejarea populaţiei împotriva unor activităţi ilicite, a O.G. nr. 21/1992 privind protecţia consumatorilor şi a H.G. 1197/2002 pentru aprobarea normelor privind materialele şi obiectele care vin în contact cu alimentele.

De asemenea, a fost confiscată suma de 2.700 de lei şi au fost indisponibilizate 17 kilograme de carne.

La controale au participat  şi reprezentanţi ai Autorităţii Naţionale Sanitar Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor (ANSVSA), Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor (ANPC), Direcţiei de Sănătate Publică, ai Poliţiei Locale Bucureşti şi Agenţiei Naţionale pentru Pescuit şi Acvacultură.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.