Autoritatea Naţională pentru Protecţia Consumatorilor a dat amenzi de aproape 490.000 de lei în urma unor controale vizând rechizitele, uniformele şi ghiozdanele şcolare vândute în complexurile Dragonul Roşu şi Doraly din judeţul Ilfov. Printre neregulile constatate sunt lipsa traducerii etichetelor, neconcordanţe între numărul declarat de file la caiete şi numărul real, acuarele fără documente de calitate. Controalele vor continua.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Autoritatea Naţională pentru Protecţia Consumatorilor a iniţiat acţiuni de verificare a rechizitelor, uniformelor şi ghiozdanelor şcolare, acestea fiind în plină desfăşurare, în preajma începutului noului an şcolar.
 
Potrivit rezultatelor preliminare ale controalelor făcute de comisarii de la Comisariatul Regional pentru Protecţia Consumatorilor Regiunea Bucureşti-Ilfov în complexul comercial Dragonul Roşu din comuna Dobroesti, judeţul Ilfov, şi Complexul Comercial Doraly din Comuna Afumaţi, judeţul Ilfov, au fost aplicate 63 de amenzi contravenţionale, în cuantum de 488.000 de lei, şi 11 avertismente conform Legii 270/2017, însoţite de planul de măsuri de remediere a deficienţelor constatate.
 
ANPC arată că la 211.504 produse, în valoare de 1.098.939 lei, s-au constatat deficienţe de informare a consumatorilor, respectiv netraducerea în limba română a elementelor de caracterizare la rechizite, lipsa compoziţie fibroasă şi a instrucţiunilor de întreţinere la uniformele şcolare şi ghiozdane.
 
În timpul controalelor s-au găsit acuarele fără documente de calitate, blocuri de desen la care pe copertă scria că au 20 de file A4, dar aveau 10 file/A4 albe şi o filă roz, caiete de matematică la care pe copertă scria că au 96 de file A4, dar aveau 85 de file/A4. 
 
"Şansele celor mici de a învăţa sunt direct legate de calitatea materialelor şcolare. Dacă acestea nu trec printr-un filtru competent nu ne putem gândi la siguranţa celor mici", a declarat Horia-Miron Constantinescu, preşedintele ANPC. 
  
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.