Zeci de bucureşteni au fost amendaţi de Poliţia Locală din Bucureşti pentru contravenţii constatate în Centrul istoric al Capitalei, valoarea sancţiunilor fiind de aproape 42.000 de lei.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Direcţia Generală de Poliţie Locală şi Control a Municipiului Bucureşti a continuat, la sfârşitul săptămânii trecute, seria de acţiuni de asigurare a unui climat de siguranţă publică în zona centrului vechi al Capitalei. Activităţile poliţiştilor locali au vizat, în principal, prevenirea şi combaterea faptelor antisociale, verificarea modului de aplicare de către agenţii economici din Centrul Istoric a normelor de salubrizare şi respectarea regulilor antifumat în spaţii închise", a informat, miercuri, Primăria Capitalei.

Conform sursei citate, agenţii Poliţiei Locale Bucureşti au desfăşurat, totodată, acţiuni pe linie de circulaţie rutieră, pentru a preveni opririle şi staţionările neregulamnetare şi a-i sancţiona pe şoferii indisciplinaţi.

În total, au fost aplicate 83 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de aproape 42.000 de lei.

Cele mai multe amenzi au fost date pentru încălcarea normelor de convieţuire socială – prevăzute de Legea 61/1991, a regulilor de circulaţie referitoare la oprirea şi staţionarea neregulamentară, aruncarea gunoaielor pe domeniul public şi nerespectarea Legii 38/2003 ce reglementează taximetria.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.