Comisarii de la Protecţia Consumatorilor au dat amenzi în valoare de 65.000 de lei în urma unor controale făcute în cele mai importate pieţe din Piteşti şi la agenţi economici care îşi desfăşoară activitatea în acele zone, pentru nereguli precum vânzarea de produse neconforme şi în condiţii necorespunzătoare din punctul de vedere al igienei.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Autoritatea Naţională pentru Protecţia Consumatorilor (ANPC) arată, într-un comunicat de presă transmis sâmbătă, că acţiunile de control au continuat, la nivel naţional, pentru a verifica modul în care comercianţii îndeplinesc prevederile legislaţiei în vigoare şi felul în care sunt respectate drepturile consumatorilor.

Astfel, echipele Comisariatului Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor Argeş au făcut, în 14 mai, verificări în câteva pieţe importante din Piteşti, precum şi la agenţii economici care îşi desfăşurau activitatea aici.

FOTO: ANPC
FOTO: ANPC

Au fost controlaţi 13 operatori economici şi au fost aplicate 12 sanţiuni contraveţionale pentru abaterile constatate, reprezentând 11 amenzi, în valoare totală de 65.000 de lei, şi un avertisment, iar în urma verificărilor au fost oprite de la comercializare 164 de kilograme de carne, peşte şi produse din carne.

 Abaterile constatate au vizat: existenţa la comercializare a unor produse neconforme, cu modificări organoleptice; existenţa la comercializare a unor produse nesigure - fără elemente de identificare; comercializarea produselor alimentare în condiţii de vânzare şi depozitare neconforme din punct de vedere igienic.

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.