Amenzi în valoare de 350.000 de lei au fost date de către comisarii de la Protecţia Consumatorilor la 21 de agenţi economici din Ploieşti, unde au fost găsite mai multe nereguli, printre care nerespectarea ordonanţelor militare şi depozitarea produselor în condiţii improprii. Peste o tonă de alimente a fost oprită de la comercializare, iar activitatea mai multor agenţi economici a fost oprită temporar.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Autoritatea Naţională pentru Protecţia Consumatorilor a transmis, joi, printr-un comunicat, că echipele Comisariatului Regional pentru Protecţia Consumatorilor (CRPC) Sud Muntenia au făcut controale în pieţele agroalimentare şi la operatorii economici din Ploieşti. 
 
Astfel, au fost controlaţi 22 de operatori economici, din care la 21 s-au depistat abateri de la prevederile legale.
 
Echipele de control au verificate peste trei tone de produse alimentare în valoare totală de 44.514 lei şi s-au depistat 1,2 tone produse alimentare cu abateri, în valoare totală de de 15.864 lei, care au fost oprite definitiv de la comercializare si retrase din circuitul consumului uman.
 
FOTO: ANPC
FOTO: ANPC
 
"În timpul acestor acţiuni de control, au fost aplicate 25 de sancţiuni contravenţionale din care: 22 de amenzi contravenţionale în valoare de 350.000 lei şi 3 avertismente. De asemenea, s-au dispus măsuri de oprire a activităţii de comercializare a produselor alimentare pentru 4 operatori economici pentru lipsa autorizaţiilor sanitar-veterinare, respectiv pentru condiţii improprii de comercializare a produselor alimentare. Pentru un operator economic, care comercializa peşte şi produse din peşte, s-a dispus măsura de închidere a unităţii pe o durată de cel mult 6 luni până la remedierea deficienţelor”, se arată în comunicat. 
 
Sursa citată a precizat că măsuri de suspendare temporară a activităţii au fost luate pentru trei operatori economici - un comerciant de articole textile şi două pieţe agroalimentare.
 
Printre neregulile descoperite de către comisarii ANPC au fost neimplementarea măsurilor de distanţare socială între producătorii agricoli, comercianţi şi cumpărători, nefiind respectată distanţa de minimum 1,5 metri între persoane şi neexistând marcaje vizibile care să orienteze consumatorii în acest sens, nu erau respectate condiţiile de păstrare şi depozitare a peştelui şi a produselor din peşte, acesta prezentând arsuri de congelare, iar în cazul peştelui proaspăt existând modificări organoleptice, existenţa la vânzare a unor produse alimentare cu data durabilităţii minimale depaşită sau care prezentau modificări organoleptice, existenţa la vânzare a unor produse alimentare fără a avea etichete cu elemente de identificare, termen de valabilitate sau condiţii de păstrare, existenţa unor condiţii de păstrare sau expunere la vânzare improprii, nerespectând regimul de temperatură indicat de producător pentru păstrarea produselor alimentare, folosirea unor spaţii frigorifice ruginite, cu depuneri de mucegai, prezenţa insectelor în unele spaţii de depozitare, schimbarea stării termice a produselor alimentare, în sensul congelării produselor care erau destinate vânzării în formă refrigerată, lipsa autorizaţiei sanitar-veterinare pentru standul de comercializare şi pentru depozit.
 
"În acest moment, pieţele agroalimentare a căror funcţionare a fost suspendată, precum şi majoritatea comercianţilor faţă de care s-a dispus această măsură, şi-au reluat activitatea în urma remedierii abaterilor constatate în timpul acţiunilor de control, acestea fiind validate de comisarii CRPC Sud Muntenia”, a mai transmis ANPC.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.