Comisarii Gărzii de Mediu au amendat, cu 80.000 de lei, operatorul unui şantier din Bucureşti. Comisarii au descoperit că acesta fora fără a avea aviz de mediu şi deversa în Lacul Floreasca ape potenţial periculoase

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Urmare a unei sesizări, primită la Comisariatul Municipiului Bucureşti al Gărzii Naţionale de Mediu, referitoare la disconfortul creat de activităţile desfăşurate de un operator economic pe un şantier din str. Moeciu nr. 1, din Sectorul 1 al Capitalei, o echipă de comisari s-a deplasat în teren pentru un control inopinat. În timpul verificărilor, comisari Gărzii de Mediu Bucureşti au identificat 2 foraje de epuisment utilizate pentru coborârea şi menţinerea nivelului pânzei de ape freatice la un nivel corespunzător construirii fundaţiei”, a transmis, miercuri, Garda de Mediu.

Sursa citată a precizat că o motopompă dotată cu furtun pentru evacuarea apelor de epuisment şi a apelor pluviale de pe amplasament deversa, în Lacul Floreasca, ape potenţial impurificate de maşinile şi utilajele utilizate pe şantier.

”Din verificarea documentelor, a reieşit ca operatorul economic nu deţine aviz emis de Administraţia Naţională Apele Române pentru aceste foraje. Totodată, la data şi ora controlului, pe amplasament s-au identificat deşeuri de construcţii amestecate cu deşeuri de hârtie-carton, plastic şi deşeuri metalice, depozitate, atât într-un container metalic, cât şi direct pe sol    ”, a mai transmis instituţia.

Potrivit comunicatului de presă, societatea a fost sancţionată contravenţional cu amendă în valoare de 80.000 lei şi au fost impuse măsuri de conformare cu legislaţia de mediu în vigoare.

 

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.