O firmă din judeţul Dolj a fost amendată cu 35.000 lei după ce a poluat pârâul Teslui şi Valea Scheaua, un afluent al acestuia, cu dejecţii animaliere provenite de la o fermă de vaci. În urma poluării, pe luciul apei au fost găsiţi mai mulţi peşti morţi.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Reprezentanţii Administraţiei Bazinale de Ape Jiu - Sistemul Gospodărire a Apelor Dolj au fost sesizaţi marţi despre faptul că pe pârâul Teslui, în zona Drăgoteşti – Popânzăleşti, au fost găsiţi peşti morţi, iar pe suprafaţa râului, pe luciul de apă, se vădeau urme de motorină. 

"Angajaţii S.G.A. Dolj s-au deplasat imediat la faţa locului unde au constatat că, într-o secţiune, exista un peşte mort care a fost prelevat împreună cu proba de apă şi, în următoarea secţiune, în aval, sub un pod s-au mai găsit şi alţi peşti morţi de mici dimensiuni. În urma analizelor probei de apă efectuate în Laboratoul Administraţiei Bazinale de Apă Jiu s-a determinat că, în apă, nu sunt produse petroliere", a precizat Camelia Barbuţu, purtător de cuvânt al Administraţie Bazinale de Apă (ABA) Jiu Craiova.

FOTO: Administraţia Naţională Apele Române
FOTO: Administraţia Naţională Apele Române

Specialiştii ABA Jiu au extins cercetările pe pârâul Teslui şi au descoperit că apa a fost poluată cu dejecţii provenite de la o fermă de vaci.

"Pe sectorul cursului de apă Teslui, între localităţile Popânzăleşti şi Robăneşti, precum şi pe afluentul de stânga al acestuia, respectiv Valea Scheaua, a rezultat prezenţa tot mai pregnantă a dejecţiilor animaliere provenite de la S.C. FENOV S.R.L., firmă cu profil de activitate - creşterea bovinelor de lapte. Din verificările realizate, la faţa locului, s-a constatat încălcarea prevederilor autorizaţiei de gospodărire a apelor în valabilitate, prin nerespectarea codului de bune practici agricole în fermă. Analiza probelor de apă prelevate, atât de pe pârâul Valea Scheaua, afluent de stânga al pârâului Teslui, cât şi de pe pârâul Teslui, zona localităţii Bojani, a confirmat poluarea cu ape uzate provenite din bazinul nevidanjat", a mai precizat Camelia Barbuţu.

Administratorul societăţii care deţine ferma din zonă a recunoscut faptul că apa pârâului a fost polută de lucrătorii societăţii, firma fiind sancţionată cu 35.000 lei.

De asemenea, reprezentanţii ABA Jiu Craiova i-au impus administratorului societăţii să igienizeze luciul apei.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.