Ambasadorul Regatului Unit al Marii Britanii şi al Irlandei de Nord la Bucureşti, Andrew Noble, a fost distins, luni, cu Emblema de Onoare a Armatei României pentru sprijinul acordat susţinerii activităţilor Ministerului Apărării Naţionale. ”Toate evenimentele recente au dovedit că România şi Marea Britanie au viziuni similare asupra provocărilor cu care se confruntă şi vom face eforturile necsare pentru a continua să dezvoltăm relaţia bilaterală”, a afirmat ministrul Apărării, Angel Tîlvăr.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit Ministerului Apărării Naţionale (MApN), ministrul Angel Tîlvăr a avut, luni, la sediul instituţiei, o întrevedere bilaterală cu ambasadorul Regatului Unit al Marii Britanii şi al Irlandei de Nord la Bucureşti, Andrew Noble, în contextul încheierii misiunii oficialului britanic în ţara noastră.

Ministrul Apărării i-a mulţumit ambasadorului britanic pentru contribuţia adusă la dezvoltarea relaţiei bilaterale dintre cele două state şi pentru promovarea internaţională a intereselor României. Ca recunoaştere a meritelor sale şi pentru sprijinul acordat susţinerii activităţilor MApN, Tîlvăr i-a oferit ambasadorului Andrew Noble Emblema de Onoare a Armatei României.

”Toate evenimentele recente au dovedit că România şi Marea Britanie au viziuni similare asupra provocărilor cu care se confruntă şi vom face eforturile necsare pentru a continua să dezvoltăm relaţia bilaterală. Este evident că doar împreună putem face faţă crizelor multiple cu care ne confruntăm”, a declarat Tîlvăr.

Potrivit MApN, agenda de discuţii a inclus subiecte referitoare la situaţia de securitate din zona Mării Negre în contextul ultimelor evoluţii ale războiului de agresiune al Rusiei în Ucraina, modalităţi de consolidare a relaţiei bilaterale româno-britanice, dar şi aspecte curente şi de perspectivă referitoare la amplificarea cooperării dintre cele două armate, cu precădere în contextul dezvoltării industriei de apărare şi programelor de înzestrare ale Armatei României.

De asemenea, a fost apreciată contribuţia Marii Britanii la consolidarea posturii aliate pe flancul estic, o dovadă concretă a solidarităţii şi unităţii aliate. Marea Britanie va continua contribuţia la misiunile NATO de Poliţie Aeriană Consolidată (eAP) din România, un nou contingent fiind programat a se disloca în ţară noastră în anul 2024.

La rândul său, ambasadorul britanic a felicitat România pentru rolul său ca factor de stabilitate regională şi pentru contribuţia cu trupe la misiunile din Balcanii de Vest şi Africa.

Ministrul Apărării a subliniat importanţa menţinerii dialogului politico-militar atât la nivel înalt, consolidând astfel implementarea proiectelor bilaterale existente şi facilitând identificarea de noi oportunităţi de cooperare.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.