Ambasadoarea Libanului în Bucureşti Rana Mokaddem a mulţumit ministrului de Externe Bogdan Aurescu şi secretarului de stat din MAI Raed Arafat pentru prezenţa marţi la Baza Aeriană 90 care a marcat plecarea celor două transporturi aeriene cu bunuri şi echipamente medicale de urgenţă către Liban, în urma exploziei din Beirut.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

„Apreciez foarte mult prezenţa Excelenţei Sale, domnul Bogdan Aurescu, Ministrul Afacerilor Externe al României, şi a Excelenţei Sale domnul Raed Arafat, Secretar de Stat pentru Situaţii de Urgenţă în cadrul Ministerului de Interne, astăzi, la Baza Aeriană 90, pentru a marca plecarea celor două transporturi aeriene cu bunuri şi echipamente medicale de urgenţă către Liban”, arată un mesaj transmis de ambasada Libanului la Bucureşti remis marţi News.ro.

Ambasadoarea a adăugat că apreciază gestul prietenesc şi generos făcut de către Guvernul României pentru Liban.

„Aş dori să reiterez în numele ţării şi poporului meu preţuirea profundă pentru gestul prietenesc şi generos făcut de către Guvernul şi poporul român pentru Liban în urma tragicei deflagraţii care a zguduit Beirutul în 4 August. Aş dori de asemenea să mulţumesc din adâncul inimii societăţii civile româneşti precum şi concetăţenilor mei libanezi pentru contribuţia lor specială la acest efort umanitar. Aşa cum au subliniat oficialii români, nici o ţară sau naţiune nu poate înfrunta de una singură o astfel de tragedie”, a conchis Rana Mokaddem.

România oferă autorităţilor libaneze circa opt tone de materiale medicale, pentru a fi folosite în gestionarea efectelor exploziei de la Beirut. Materialele vor fi transportate în Liban cu două aeronave C-130 Hercules şi C-27J Spartan ale Forţelor Aeriene Române.

„Guvernul României, societatea civilă şi reprezentanţii diasporei libaneze au răspuns imediat apelului solicitat, iar prin eforturi comune, o cantitate relevantă de echipamente medicale urmează a fi donate către statul libanez. Forţele Aeriene Române s-au implicat în acest demers şi au pus la dispoziţie două aeronave (C-130 Hercules şi C-27J Spartan) care să asigure transportul materialelor medicale indispensabile trantamentelor destinate victimelor”, arată un comunicat de presă al IGSU şi Ministerului Apărării.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.