Ambasada Statelor Unite la Bucureşti a anunţat că în perioada 12 - 16 martie aproximativ 10 elicoptere aparţinând Forţelor Terestre ale SUA urmează să decoleze de la baza Mihail Kogălniceanu, din România, către bazele de antrenament din Letonia.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

„Elicopterele «Black Hawk» aparţin Brigăzii 1 Aviaţie de Luptă, care face parte din Divizia 1 Infanterie, cu sediul la Fort Riley, în Kansas, detaşate în Europa pentru o rotaţie de 9 luni, în sprijinul operaţiunii «Atlantic Resolve».   În această perioadă, este posibil ca localnicii din zona aflată în proximitatea bazei „Mihail Kogălniceanu” să vadă o formaţie amplă de elicoptere în zbor. Zborurile sunt planificate între orele 8:00 şi 18:00. Se vor respecta procedurile standard de reducere a zgomotului. Pentru noi este importantă relaţia cu aliaţii din România şi luăm din proprie iniţiativă toate măsurile pentru a fi buni vecini, în timp ce ne păstrăm eficienţa în luptă”, arată un comunicat de presă al Ambasadei SUA în România.

Conform sursei citate, în scopul protejării sănătăţii şi asigurării protecţiei militarilor participanţi şi a populaţiei locale, se vor lua măsuri de prevenţie împotriva COVID-19, cum ar fi purtarea măştilor, distanţarea socială, desfăşurarea activităţii în ture, prin rotaţie. Brigada va efectua proceduri de screening, testare şi carantinare în Germania, la baza de antrenament Grafenwoehr, înainte de a pleca spre destinaţiile de pe teritoriul aliaţilor şi partenerilor.

Începând cu luna aprilie 2014, Forţele Terestre ale S.U.A. din Europa şi din Africa au coordonat eforturile terestre din cadrul operaţiunii „Atlantic Resolve” a Departamentului Apărării, prin dislocarea unităţilor din Statele Unite în misiuni de rotaţie de nouă luni în Europa.

Dislocarea forţelor pregătite pentru luptă, credibile, ale Statelor Unite în Europa, în sprijinul operaţiunii „Atlantic Resolve” reprezintă o dovadă clară a angajamentului puternic, neclintit, al Statelor Unite faţă de NATO şi de Europa. Prin antrenamentele bilaterale, multinaţionale, în comun, operaţiunea „Atlantic Resolve” consolidează nivelul de pregătire, sporeşte interoperabilitatea şi îmbunătăţeşte legăturile dintre armatele aliate şi partenere, a adăugat sursa menţionată.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.