Alţi trei poliţişti de la Penitenciarul Jilava au fost confirmaţi cu coronavirus, ei fiind dintre persoanele cu care au intrat în contact angajaţii depistaţi anterior. Cei trei lucrează în sectorul administrativ.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"În urma testelor efectuate, la nivel extins, în rândul angajaţilor Penitenciarului Bucureşti-Jilava, alţi trei poliţişti de penitenciare care îşi exercitau atribuţiile de serviciu în sectorul administrativ au fost confirmaţi pozitiv COVID-19. Aceştia fac parte din grupul contacţilor atribuiţi cazurilor anterior confirmate", arată Administraţia Naţională a Penitenciarelor (ANP).

Conform sursei citate, primele rezultate ale testelor efectuate în rândul persoanelor private de libertate au fost negative. Procesul de testare continuă.

"Precizăm că, până la acest moment, cu excepţia celor şase cazuri de angajaţi confirmaţi COVID-19, nu se înregistrează nicio altă infectare cu virusul SARS-CoV-2 la Penitenciarul Bucureşti-Jilava", adaugă ANP.

Administraţia locului de deţinere aplică îndrumările Direcţiei de Sănătate Publică Ilfov. Totodată, se continuă implementarea măsurilor igienico-sanitare, monitorizarea medicală a tuturor deţinuţilor şi triajul epidemiologic al angajaţilor, la intrarea şi ieşirea din serviciu, conform planificărilor.

În prezent, activitatea penitenciarului se desfăşoară în condiţii normale, fără disfuncţionalităţi, atât din punct de vedere administrativ, cât şi operativ.

Un angajat al Penitenciarului Jilava a fost confirmat cu coronavirus, în 21 aprilie, el fiind testat după ce a avut o stare febrilă. Poliţistul de penitenciare se afla acasă din 13 aprilie, iar în timpul serviciului a purtat echipament de protecţie.

Al doilea angajat al Penitenciarului Bucureşti-Jilava a fost confirmat pozitiv la testul efectuat pentru SARS-CoV-2 în 23 aprilie. Poliţistul de penitenciare îşi exercita atribuţiile de serviciu în sectorul administrativ şi nu a interacţionat cu persoane private de libertate, preciza ANP.

Un al treilea angajat al Penitenciarului Jilava a fost confirmat cu coronavirus, sâmbătă, fiind vorba despre un poliţist de penitenciare care lucrează în sectorul administrativ.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.