Încă cinci angajaţi ai Spitalului Judeţean de Urgenţă ”Sfântul Apostol Andrei” din Galaţi au fost confirmaţi, joi, cu coronavirus, numărul cadrelor medicale infectate din acest spital ajungând la 68.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit unei informări transmise de Spitalul Judeţean Galaţi, numărul angajaţilor confirmaţi cu coronavirus a ajuns, joi, la 68. Cazuri de infectare sunt în 8 secţii, dar şi la ambulatoriul de specialitate. Cea mai afectată este Secţia de Medicină Internă 2, unde sunt 28 de cadre medicale infectate cu coronavirus, şi Cardiologia, cu 22 de cazuri.

În acest moment, toate secţiile Spitalului Judeţean Galaţi sunt funcţionale, după ce s-au realizat dezinfecţii terminale, s-au curăţat toate suprafeţele, iar medicii au recoltat probe epidemioloogice.

”Activitatea medicală se desfăşoară în continuare, în momentul de faţă sunt internaţi 370 de pacienţi pe toate secţiile spitalului”, informează conducerea SCJU Galaţi.

Aproximativ 90 la sută din salariaţii unităţii medicale confirmaţi pozitiv la testarea pentru infecţia COVID-19 sunt asimpatomatici.

La Galaţi, joi, au fost înregistrate 15 cazuri noi faţă de ziua precedentă, ajungându-se la un total de 1.143 de persoane. Numărul deceselor a ajuns la 98, după ce două decese s-au înregistrat în ultimele 24 de ore.

Totodată, în judeţul Galaţi sunt 5 persoane confirmate cu COVID-19 care refuză internarea în spital. Alte 20 de persoane au cerut să fie externate înainte de termen.

 

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.