Alţi 56 de pompieri îi vor schimba pe colegii aflaţi în Grecia pentru a ajuta la stingerea incendiilor de vegetaţie, după ce aceştia au participat la astfel de misiuni timp de nouă zile. Măsura a fost dispusă printr-o hotărâre a Comitetului Naţional pentru Situaţii de Urgenţă (CNSU).

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
 
”Astăzi, 29 august a.c., un alt contingent format din 56 de pompieri a plecat în Grecia pentru schimbarea efectivelor care, în ultimele nouă zile, au sprijinit autorităţile elene prin misiuni de stingere a incendiilor de pădure şi vegetaţie din Nord-Estul Greciei, în zona oraşului Alexandroupolis. Modulul naţional specializat de stins incendii de pădure, care a plecat spre Grecia în data de 21 august şi care însumează tot 56 de pompieri, se va întoarce în ţară după ce va preda colegilor din cel de-al doilea schimb cele zece autospeciale de stingere dislocate pe teritoriul elen (8 autospeciale de stingere a incendiilor de pădure şi 2 autospeciale de stingere de capacitate mare 10.000 l), astfel încât să fie asigurată continuitatea acţiunilor în cazul producerii unor situaţii care necesită intervenţia echipajelor noastre”, a transmis, marţi, Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă (IGSU).
 
Măsura de a schimba efectivele a fost dispusă prin Hotărâre a Comitetului Naţional pentru Situaţii de Urgenţă, având în vedere solicitarea autorităţilor din Republica Elenă transmisă în perioada 25-26 august prin Mecanismul European de Protecţie Civilă, referitoare la nevoia continuării sprijinirii operaţiunilor de stingere a incendiilor de pădure.
 
Astfel, premierul Marcel Ciolacu a convocat, marţi, în sistem hibrid, Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă, pentru a aproba prelungirea misiunii şi schimbarea efectivelor modulului de intervenţie specializat din România, care să ajute la stingerea incendiilor de pădure din Grecia.
 
Intenţia de sprijin din partea României a fost transmisă, în 20 august, către Centrul de Coordonare a Răspunsului la Urgenţă al Comisiei Europene (ERCC), prin intermediul CECIS, de către Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă, prin Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă, în calitatea sa de punct naţional de contact.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.