Alte trei decese cauzate de gripă au fost confirmate, fiind vorba de două bătrâne din judeţele Prahova şi Giurgiu, dar şi de un băieţel de doi ani, din judeţul Covasna. Numărul total al deceselor cauzate de gripă în acest sezon se ridică la 82, potrivit Centrului Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile (CNSCBT).

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Reprezentanţii CNSCBT au transmis că o femeie în vârstă de 83 de ani, din judeţul Prahova, confirmată cu virus gripal tip A, subtip (H1)pdm09, având condiţii medicale preexistente, dar nevaccinată anti-gripal a murit luni.

Tot luni a murit un băieţel de doi ani, din judeţul Covasna, confirmat cu virus gripal tip A, subtip (H1)pdm09, având condiţii medicale preexistente, dar nevaccinat anti-gripal.

Medicii au confirmat încă un deces cauzat de gripă, la o femeie de 83 de ani din judeţul Giurgiu, confirmată cu virus gripal tip A, nesubtipat. Şi aceasta avea condiţii medicale preexistente, dar nu era vaccinată anti-gripal, decesul având loc în 1 februarie.

Astfel, numărul total al deceselor cauzate de gripă în acest sezon se ridică la 82.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.