Numărul cadrelor medicale din secţia de Terapie Intensivă a Spitalului Judeţean Buzău infectate cu coronavirus a ajuns la 10, autorităţile de sănătate publică şi conducerea Spitalului Judeţean dispunând o serie de măsuri, precum testarea tuturor angajaţilor secţiei şi limitarea activităţii inclusiv în blocul operator.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Luni, autorităţile buzoiene au anunţat că alte 3 cadre medicale din secţia ATI a Spitalului Judeţean au fost confirmate cu coronavirus, după ce în week-end au fost raportate 7 îmbolnăviri. Este vorba despre două asistente şi o infirmieră. De asemenea, mai au Covid-19 un medic, 3 asistente si 3 infirmiere.

Ca urmare, autorităţile au decis luni realizarea unei dezinfecţii terminale în secţia de Terapie Intensivă. Toti cei circa 90 de angajaţi de pe secţie vor fi testaţi. De asemenea, se vor realiza doar intervenţiile urgente, urmând ca cele programate care pot fi temporizate să fie amânate.

În judeţul Buzău, sunt active 9 focare de coronavirus: la Poliţia municipiului Buzău, la Biblioteca Judeţeană, la Spitalul de Psihiatrie Săpoca, la Spitalul Judeţean, la Maternitate, la ISU, la Centrul de Dializă, la Spitalul CFR şi la o importantă biserică din municipiu.

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.