Alte cinci decese ale unor persoane confirmate cu coronavirus au fost anunţate vineri seară, fiind vorba despre patru bărbaţi şi o femeie, astfel că bilanţul a ajuns la 270.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Grupul de Comunicare Strategică a anunţat, vineri seară, decesul unui bărbat de 42 de ani din judeţul Constanţa. El a fost internat în 7 aprilie în Spitalul Clinic de Boli Infecţioase Constanţa, în stare gravă, cu saturaţia de oxigen < 90%, fiind confirmat cu coronavirus în aceeaşi zi în Spitalul Clinic de Boli Infecţioase Constanţa. 
 
El a murit vineri, 10 aprilie, având condiţii medicale pre-existente: obezitate, hiperglicemie (incontrolabila cu insulina).
 
Un alt deces anunţat este al unui bărbat de 65 de ani din judeţul Braşov. El a fost internat în 1 aprilie în Spitalul Judeţean de Urgenţă Braşov, secţie Chirurgie II, pentru gangrena umedă diabetic şi a fost contact de salon cu un caz confirmat, care ulterior a decedat. Lui i s-au recoltat probe în 8 aprilie, fiind confirmat în 9 aprilie şi a murit în 10 aprilie. Bărbatul avea condiţii medicale pre-existente: Diabet zaharat tip II, angiopatie periferica, polineuropatie, obezitate, cardiopatie ischemica, IMA vechi. 
 
De asemenea, a murit un bărbat de 72 de ani din judeţul Braşov, internat in Spitalul Clinic Judeţean Braşov, sectie Chirurgie II, pentru gangrena antepicior bilateral, Insuficienţă hepato-renala cronica, Insuficienţă arterio-venoasa cronica. El a fost contact de salon cu un caz confirmat, care ulterior a decedat. Bărbatului i s-au recoltat probe în 8 aprilie, fiind confirmat în 9 aprilie şi a murit în 10 aprilie. Bărbatul avea condiţii medicale pre-existente: insuficienţă hepato-renala cronica, DZ tip II. 
 
Un alt deces anunţat este al unui bărbat de 51 de ani din judeţul Sibiu. El a fost internat în Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Sibiu, în perioada 24-28 martie, pe secţia Medicală, transferat în secţia ATI în 28 martie, de unde a fost transferat pe secţia Medicala 1 în 9 aprilie. El a fost contact de salon cu un caz confirmat, fiind confirmat la rândul său în 5 aprilie, la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Sibiu. El a murit în 9 aprilie. Bărbatul avea condiţii medicale pre-existente: ciroza hepatică etanolica decompensate, trombocitopenie, hipersplenism, varice esofagiene grd. II, hipertensiune, tiroidita autoimuna, obezitate grd. II. 
 
Cel de-al 270-lea deces este al unei femei de 78 de ani din judeţul Ilfov. Ea a fost internat în Spitalul Universitar de Urgenţă Bucureşti, secţia cardiologie, până în 20 martie, iar după ce a fost externată, starea generală s-a deteriorat şi s-a internat în 29 martie la INBI Matei Balş, în aceeaşi zi fiindu-i recoltate probe pentru coronavirus. Ea a fost confirmată în 30 martie la INBI Matei Balş şi a murit în 10 aprilie.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.