Alte 80 de cazuri nou-confirmate de rujeolă au fost raportate în ultima săptămână, cele mai multe fiind în judeţele Suceava, Satu Mare şi Neamţ. Astfel, numărul total al îmbolnăvirilor de rujeolă a ajuns la 19.461, din care 64 de decese.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Centrul Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile (CNSCBT) a anunţat că, în perioada 17-21 februarie, au fost raportate încă 80 de cazuri nou-confirmate de rujeolă, în zece judeţe şi în municipiul Bucureşti.

Astfel, au fost raportate 21 de cazuri în Suceava, 19 în Satu Mare, 16 în Neamţ, şapte în Timiş, şase în Maramureş, trei în Sălaj, câte două în Arad, Bucureşti şi Iaşi, în timp ce în judeţele Hunedoara şi Sibiu a fost raportat câte un caz.

Numărul total de cazuri confirmate cu rujeolă în România raportate până în 21 februarie ajunge astfel la este 19.461, din care 64 de decese.

Rujeola (pojarul) este o boală infecţioasă care adesea duce la complicaţii.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.