Alte 58 de cazuri nou confirmate de rujeolă au fost raportate în ultima săptămână, în Bucureşti şi în nouă judeţe. Cele mai multe dintre acestea au fost în Bihor - 25. Numărul total al îmbolnăvirilor a ajuns la 15.915, din care 61 de decese.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit Centrului Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile (CNSCBT), numărul total de cazuri confirmate cu rujeolă în România raportate până în 22 februarie este 15.915, din care 61 de decese.

Astfel, în perioada 18- 22 februarie au fost raportate încă 58 de cazuri nou confirmate, în 9 judeţe şi în municipiul Bucureşti. 

În Bihor au fost raportate 25 de cazuri, în Buzău - nouă, în Prahova - şapte, în Bucureşti şi Teleorman - câte patru, în Mehedinţi şi Vrancea - câte trei, iar în Bacău, Brăila şi Dolj - câte un caz.

Rujeola (pojarul) este o boală infecţioasă care adesea duce la complicaţii.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.