Alte 100.000 de combinezoane de protecţie pentru cadrele medicale vor fi aduse în ţară, pe parcusul acestei săptămâni, din Germania, cu aeronave de transport aparţinând Forţelor Aeriene Române.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Potrivit Ministerului Apărării Naţionale (MApN), aproximativ 45 de tone de echipamente, constând în 100.000 de combinezoane de protecţie, vor fi aduse în ţară, în perioada 13-17 aprilie, cu aeronave de transport aparţinând Forţelor Aeriene Române, ce vor executa zboruri zilnice pe ruta Bucureşti-Frankfurt şi retur.
 
"Echipamentele au fost achiziţionate din Coreea de Sud de statul român, prin Oficiul Naţional de Achiziţii Centralizate şi Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă, în cadrul eforturilor de combatere a efectelor pandemiei de COVID-19, iar zborurile au fost solicitate de către Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă din Ministerul Afacerilor Interne", arată sursa citată.
 
Distribuirea echipamentelor se va face cu mijloace de transport aflate în dotarea IGSU, iar cu sprijinul inspectoratelor judeţene pentru situaţii de urgenţă, echipamentele vor fi alocate, în funcţie de nevoi, personalului medical din ţară şi echipajelor operative care acţionează în teren.
viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.