Alocaţia de hrană în spitale a fost majorată printr-o hotărâre adoptată miercuri de Guvern, iar potrivit acestui act normativ o altă categorie de persoane care va beneficia de mâncare în instituţiile spitaliceşti vor fi bolnavii în regim de hemodializă.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Purtătorul de cuvânt al Executivului, Liviu Iolu, a precizat că alocaţia de hrană pentru pacienţii spitalizaţi nu a mai fost majorată de opt ani.

”S-a adoptat o mărire a alocaţiei de hrană în spitale, având în vedere evoluţia preţurilor la mărfurile almentare din 2008 şi până în 2016. Din 2008 nu s-a mai făcut această modificare. A fost făcută o consultare cu medici specialişti nutriţionoşiti, a fost luat în considerare indicele preţurilor de consum în perioada mai 2008 - iunie 2016, o creştere cu 108%. Alimentaţia bolnavilor este foarte importantă şi în tratament, din acest motiv a fost făcută această modificare. Au fost adăugaţi pentru prima oară bolnavi în regim de hemodializă pentru această hrană în spitale”, a declarat Liviu Iolu.

Purtătorul de cuvânt al Guvernului a precizat că plafoanele majorate se situează între între 10 şi 19 lei pe zi, pentru diverse categorii de bolnavi.

Ultima indexare a acestei alocaţii a avut loc în 2008, deşi Guvernul anunţase din noiembrie 2014 că intenţionează să ia această măsură.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.