Primarul municipului Braşov, Allen Coliban, reclamă că firma care se ocupa cu sistemul de parcări din Braşov, al cărei contract a fost rezliat recent, a dispărut înainte de a preda echipamentele. Primarul anunţă că ”distracţia abia începe”, întrucât se va adresa intanţei pentru recuperarea prejudiciului.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Curajoasa firmă P&P a fugit de braşoveni, dar nu poate fugi de răspundere. Am avut prea mult bun simţ şi prea multă răbdare cu fostul operator al serviciului de parcare din Braşov. După cum probabil ştiţi, contractul abuziv cu P&P a fost reziliat vinerea trecută prin Hotărâre de Consiliu Local, iar operatorul a fost notificat în scris. Potrivit contractului, P&P ar fi trebuit să se prezinte ieri, 13 mai, la primărie, pentru a preda toate bunurile de retur (…) Reprezentanţii operatorului P&P nu au venit ieri şi nu au răspuns, aşa că am făcut o nouă convocare pentru azi dimineaţă, convocare pe care au ignorat-o din nou”, a scris, vineri seară, pe Facebook, primarul din Braşov.

Acesta afirmă că s-a deplasat personal la sediul firmei.

”Fiindcă toate au o limită, astăzi am mers personal la sediul operatorului şi am constatat că P&P pur şi simplu nu mai este de găsit. Reprezentanţii societăţii au dat bir cu fugiţii, s-au ascuns, ca într-un film prost, sperând, probabil, că astfel vor scăpa de răspundere. Încă de vinerea trecută, P&P a scos din funcţiune aparatele şi toate elementele de infrastructură şi a suspendat serviciul de relaţii cu clienţii, o atitudine care denotă o extremă rea-credinţă. Practic, firma P&P a fugit de braşoveni cu coada între picioare. Problema celor de la P&P este însă că distracţia abia începe şi că această rea-credinţă şi încălcarea termenilor din contract vor fi atacate în instanţă, pentru a recupera prejudiciul pe care această firmă îl cauzează în mod direct comunităţii braşovene şi bugetului local. P&P se face vinovată de abuz de încredere, adică de însuşirea unor bunuri care nu-i aparţin şi refuzul de a le returna proprietarului de drept”, a mai scris primarul.

Acesta asigură braşovenii că banii vor fi recuperaţi în instanţă.

”Avem un proiect nou-nouţ pentru sistemul de parcări, care va funcţiona de acum direct în subordinea primăriei şi al cărui beneficiar va fi tot bugetul local. Noua abordare este mai aproape de cetăţeni şi cu o gestiune modernă, adică ceva normal pentru un astfel de serviciu. Încercăm să-l punem pe picioare cât mai repede, dar oricât de optimişti am fi, tot va dura câteva săptămâni până să-l avem operational”, a mai anunţat primarul.

Vinerea trecută, Allen Coliban anunţa că cele peste 10.000 de locuri de parcare publice din Braşov vor fi preluate în administrare de municipalitate, după ce contractul de concesiune "păgubos pentru braşoveni, primit moştenire de la fosta administraţie pentru următorii 10 ani", a fost reziliat.

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.