Purtătorul de cuvânt al Guvernului, Alina Petrescu, a declarat, vineri, că observaţiile făcute de mai multe minstere, inclusiv de cel al Muncii, la proiectul legii slarizării şi anunţate la începutul şedinţei Executivului, sunt ”ajustări de fineţe”, precizând că acestea vor putea fi consultate săptămâna viitoare, când proiectul urmează să intre în procedură parlamentară.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”A fost adoptat azi un Memorandum care statuează un ounct de vedere favorabil, cu observaţii, al Guvernului aupra proiectului de lege. Sunt o serie de observaţii (...) Nu doar Ministerul Muncii face observaţii pe marginea acestui proiect de lege, (...) sunt mai multe ministere care au depus observaţii”, a declarat purtătorul de cuvânt al Guvernului.

Întrebată de ce a făcut ministrul Muncii, observaţii ţinând cont că proiectul a fost realizat chiar de minisetrul de resort, Alina Petrescu a răspuns că ”sunt nişte ajustări de fineţe”.

”Pentru că e vorba inclusiv de nişte ajustări de fineţe, de nişte formulări modificate în textul legii. (...) Toate aceste observaţii vor fi trimise către Parlament. În momentul în care vor ajunge acolo, cu siguranţă le veţi putea consulta pe fiecare în parte”, spus Alina Petrescu.

Ministrul Muncii, Olguţa Vasilescu, a declarat, vineri, la începutul şedinţei de Guvern, că Executivul va da aviz favorabil pentru proiectul legii salarizării unitare, pentru a intra săptămâna viitoare în procedurile parlamentare, precizând că s-au depus observaţii pe lege de către ministerele Justiţiei, Finanţelor, Dezvoltării, dar şi de ministerul pe care ea îl conduce, toate acestea urmând să fie transmise Legislativului. Ministrul a subliniat că proiectul ar putea suferi modificări la Parlament, dar nu crede că vor fi de natură să modifice şi principiile legii.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.