Alina Gorghiu a participat, joi, la Conferinţa Naţională de Dreptul Familiei, unde Alienarea parentală şi violenţă în familie au fost printre subiectele abordate. Am putut astfel vorbi despre măsurile de protecţie a copiilor şi victimelor violenţei adoptate de Ministerul Justiţiei. Legea privind extinderea ordinului de protecţie. Indiferent dacă agresorul este sau nu membru de familie, victima va putea fi protejată împotriva oricărei forme de violenţă. Inclusiv violenţa din online”, a spus ministra Justiţiei.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

„Alienarea parentală şi violenţă în familie - teme foarte sensibile pentru societatea noastră. Ele au fost subiectul Conferinţei Naţionale de Dreptul Familiei, la care am participat astăzi. Mulţumesc domnului ministru Valeriu Stoica pentru ideea de a organiza acest eveniment! Am putut astfel vorbi despre măsurile de protecţie a copiilor şi victimelor violenţei adoptate de Ministerul Justiţiei. Legea privind extinderea ordinului de protecţie. Indiferent dacă agresorul este sau nu membru de familie, victima va putea fi protejată împotriva oricărei forme de violenţă. Inclusiv violenţa din online”, a scris Alina Gorghiu, joi pe Facebook.

Ea a amintit şi de mecanismul privind acordarea voucherelor victimelor infracţiunilor, pentru nevoi urgente, în cuantum maxim de 16.500 lei.

„În acest moment, sunt 23 de entităţi publice şi private înregistrate în mecanismul de acordare a voucherelor. Amenajarea, în anul 2023, a 50 de camere de audiere pentru minori la instanţe. Continuăm acţiunea de identificare, amenajare şi dotare a spaţiilor care servesc pentru audierea minorilor, în instanţe şi unităţi de parchet”, a conchis Gorghiu.

 

 

Evenimente

13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, BVB, CEC Bank, Depozitarul Central, Infinity Capital Investments, ROCA Industry, Sphera, Teraplast, Evergent Investment
17 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield, Globalworth, Imobiliare.ro, Nordis, Meta Estate, Genesis Property
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.