Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila a declarat marţi, în emisiunea Talk News de la Profit News TV, că un spital de urgenţă din Bucureşti i-a transmis că a plătit un milion de lei factura la curentul electric, iar creşterea preţurilor la ultilităţi ajunge la 50% sau 60%, pentru un spital, pe ultimul trimestru din acest an. Ministerul a mai afirmat că s-a făcut o analiză a acestor cheltuieli în 355 de spitale din toată ţara şi a anunţat că va propune Guvernului să se găsească o soluţie de compensare astfel încât banii necesari pentru tratarea pacienţilor să rămână neatinşi.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Ministrul Sănătăţii a afirmat că a făcut o analiză, în 355 de spitale din întreaga ţară, cu privire la impactul creşterii preţului la utilităţil.

Alexadru Rafila a precizat că un spital i-a transmis că a plătit un milion de lei factura la curentul electric, într-un spital de urgenţă din Bucureşti.

Evenimente

13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, BVB, CEC Bank, Depozitarul Central, Infinity Capital Investments, ROCA Industry, Sphera, Teraplast, Evergent Investment
17 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield, Globalworth, Imobiliare.ro, Nordis, Meta Estate, Genesis Property

”Am făcut la cele 355 de spitale, pentru energia electrică creşterea este de 40 şi ceva la sută, în jur de 45%, pentru cele trei luni, din iulie, august, septembrie 2022, comparativ cu anul trecut, în timp ce pentru gaze este de 79 şi ceva la sută”, a spus Rafila. 

El a precizat că o creştere de 50% sau 60% pentru acest trimestru al treilea, pentru un spital, înseamnă mai puţini bani pentru medicamente, pentru produse sanitare. 

”O să vin cu o propunere concretă adresată Guvernul României, Ministerului de Finanţe, ca să găsim o soluţie ca această diferenţă să poată să fie compensată şi banii necesari pentru tratarea pacienţilor să rămână neatinşi, mai ales că şi acolo vedem creşteri pe toate palierele”, a afirmat Rafila.

Întrebat ce se întâmplă cu spitalele care nu corespund din punctul de vedere al condiţiilor de cazare, ministrul a spus că acestea nu se se pot închide decât dacă ai ce pune în loc.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.